Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Friptură de merluciu cu piure de dovleac și ridichi murată

Friptură de merluciu cu dovlecei, piure de morcovi și migdale și murătură rapidă de ridichi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Rețeta Oliei Hercules pentru piure de nuci dulci, pește fript în fulgi și ridichi murate aprinse îmbrățișează aromele tradiționale georgiane pentru a face o cină de familie rapidă și ușoară, dar fără gluten


Încercați acest preparat din pește georgian, apoi încercați mai multe rețete ale Oliei Hercules.

Olia spune: „Îmi plac pastele de nuci georgiane de casă, de obicei făcute cu alune sau nuci; adaugă substanță și aromă mâncărurilor simple din legume și carne. Dovleceii și morcovii funcționează atât de bine cu migdalele servite cu pește și ridichi cu lămâie care se încurcă gura.”

Ingrediente

  • ulei de măsline blând
  • morcovi 2, frecat și ras
  • usturoi 5 cuișoare, ușor zdrobite
  • dovleac 400 g, fără semințe și tăiate în cuburi de 1,5 cm
  • migdale albite 100 g, prăjită
  • merluciu 750 g, tăiate în 4 fileuri
  • fulgi de migdale o mână, prăjită

Murat cu ridichi

  • Miere 1 lingura
  • lămâie ½, suc
  • ridichi 75 g, feliate

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Tapetează o tavă de copt cu folie și unge cu ulei de măsline. Întindeți morcovul ras într-un strat uniform, împrăștiați peste usturoi și asezonați. Puneți dovleceii deasupra și stropiți cu ulei, condimentați din nou și coaceți timp de 30-40 de minute până se înmoaie și se caramelizează ușor. Se lasa sa se raceasca putin, dar se tine cuptorul aprins.

  • Pasul 2

    Mixați migdalele până la o pudră folosind o râșniță de condimente. Se stoarce usturoiul din piele si se pune intr-un robot de bucatarie impreuna cu migdalele macinate, dovleceii si morcovul. Amplasați într-un piure fin, adăugând un strop de apă dacă este necesar și asezonați.

  • Pasul 3

    Pentru a face murătura cu ridichi, dizolvați mierea și un praf de sare în sucul de lămâie și gust. Vrei un echilibru între dulce, acru și sărat. Se amestecă prin ridichi.

  • Pasul 4

    Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie rezistentă la cuptor. Asezonați pielea de merluciu cu sare de mare și puneți-o în ulei. După 5 secunde se agită tigaia pentru a nu se lipi pielea. Gatiti 5 minute si dati la cuptor inca 5 minute sau pana cand pulpa se desparte usor.

  • Pasul 5

    Pune o lingura de piure in 4 farfurii, apoi pestele deasupra, cu pielea in sus. Se pun ridichile și dressingul de jur împrejur. Se presară cu fulgi de migdale pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 481
  • Gras 26.8g
  • Saturate 2.8g
  • Carbohidrați 15.2g
  • Zaharuri 10.2g
  • Fibră 4.3g
  • Proteină 42.7g
.
#Friptură #merluciu #dovlecei #piure #morcovi #și #migdale #și #murătură #rapidă #ridichi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *