Tipul bucătăriei:

Friptură de vită cu ciuperci sălbatice marsala

Friptură de vită cu ciuperci sălbatice marsala

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 6
  • Uşor

Această coastă de carne de vită este ultimul showstopper – crocant la exterior și roșu roz în interior – servit cu o ciupercă bogată și sos marsala pentru un hit umami


Faceți această impresionantă coasta de friptură de vită, apoi verificați rațele noastre de prăjit de Crăciun, șuncă la cuptor, gâscă friptă și mai multe rețete de prăjit de Crăciun.

Asociați friptura de vită cu budincile noastre clasice din Yorkshire și descoperiți, de asemenea, mai multe rețete de cină friptă.

Ingrediente

  • coasta de vită cu două oase 2,5 kg
  • ulei vegetal pentru ploaie

MARE

  • ciuperci porcini uscate 15g
  • unt 50g
  • ceapă 1, tocat mărunt
  • ciuperci de castane 250g, sferturi
  • ciuperci salbatice 200g, (am folosit amestecul de ciuperci de pădure Waitrose), tocat în bucăți de mușcătură
  • usturoi 3 cuișoare, feliate subțire
  • cimbru frunze dezbrăcate din 4 crenguțe
  • făină simplă 2 linguri
  • Vin Marsala 300ml
  • stoc de vita 750ml
  • crema dubla 100 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Scoateți carnea de vită din frigider cu 1 oră înainte de gătit. Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Calculați timpul de gătire cântărind îmbinarea: pentru rare, gătiți 12 minute la 500g; pentru mediu-rar, gătiți timp de 15 minute la 500g; iar pentru mediu, gătiți 18 minute la 500g. Puneți carnea de vită într-o formă de prăjire cu capacul alb de grăsime îndreptat în sus, stropiți cu puțin ulei și condimentați generos.

  • Pasul 2

    Gatiti timp de 20 de minute, apoi coborati cuptorul la 170C / ventilator 150C / gaz 3 si gatiti pentru timpul de gatire calculat. Scoateți din cuptor, deplasați-vă pe o farfurie mare, platou sau placă de sculptură pentru a prinde sucurile. Pentru a verifica dacă carnea este gătită după bunul plac, introduceți un termometru pentru carne – ar trebui să citească 50C în cel mai gros punct pentru rare, 55C pentru mediu-rare și 60C pentru mediu. Odihnați carnea de vită, acoperită cu folie, timp de 30 de minute.

  • Pasul 3

    În timp ce carnea de vită se gătește, puneți ciupercile porcini într-un castron, turnați peste 200ml de apă tocmai fiartă și lăsați să se înmoaie timp de 15 minute. Scurgeți ciupercile, rezervând lichidul de înmuiere și tocați aproximativ.

  • Pasul 4

    Topiți untul într-o tigaie mare la foc mediu-mare și prăjiți ceapa timp de 5-10 minute sau până se înmoaie. Includeți toate ciupercile și gătiți timp de 10 minute până când toată umezeala s-a evaporat și încep să se caramelizeze. Adăugați usturoiul și cimbru și gătiți timp de 1 minut, apoi dați făina și gătiți, amestecând încă 1 minut. Se toarnă masala și se reduce timp de 2 minute.

  • Pasul 5

    Când carnea de vită se odihnește, încălziți ciorba într-o tigaie până la foc mic, apoi turnați-o în forma de prăjire, răzuind toate bucățile cruste de la bază. Întoarceți bulionul de carne de vită și lichidul de înmuiere a ciupercilor în tigaia cu ciuperci și fierbeți timp de 25-30 de minute sau până când se îngroașă și devine sărac. Condimentați, apoi amestecați smântâna și orice suc de carne de vită. Tăiați carnea de vită și serviți cu sos.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1005
  • Gras 65.3g
  • Saturează 31.9g
  • Carbohidrați 15.7g
  • Zaharuri 8.1g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 75.2g
  • Sare 0,7g
.
#Friptură #vită #ciuperci #sălbatice #marsala
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast