Tipul bucătăriei:
Friptură de vită cu pesmet de hrean și cartofi de rață
- serveste 8
- Puțin efort
Jason Atherton a oferit acestei piese centrale fripturii de carne de vită o întorsătură festivă specială, cu pesmet de hrean și cartofi crocanți de grăsime de rață
Ingrediente
- coastă de vită aproximativ 3 kg (3 coaste), țesut îndepărtat și tăiat franțuzesc
- ulei de masline
- ceapa 2, sferturi
- morcovi 2, sferturi
- țelină 2 bețe, sferturi
- cimbru câteva crengute
- frunza de dafin 1
- usturoi 4 cuișoare întregi
- crema de hrean 100 g
- firimituri de pâine 100 g
- eşalotă 100 g, tocate marunt si fierte in unt
- pătrunjel cu frunze plate 50 g, tocat
- vin roșu 300 ml
- supa de vita 300 ml
- cartofi făinoase 2,5 kg, decojite și tăiate în dimensiuni similare
- grăsime de rață 6 linguri
- sare de mare sau fulgi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Se freacă carnea de vită peste tot cu puțin ulei, se condimentează bine apoi se pune într-o tavă mare și se prăjește timp de 30 de minute. Scoatem carnea de vita si dam cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Adaugam in tava ceapa, morcovii, telina, cimbrul, dafinul si usturoiul. Pune din nou la cuptor și continuă să gătească 15 minute la 450 g (deci aproximativ 1 oră 40 minute pentru 3 kg).
-
Pasul 2
Se amestecă hreanul, pesmetul, eșalota și pătrunjelul. Scoateți carnea de vită cu 20 de minute înainte de sfârșit, întindeți amestecul de hrean peste grăsime, apoi puneți-o la loc pentru ultimele 20 de minute. Odihnește-te în timp ce faci cartofii și sosul.
-
Pasul 3
În timp ce carnea de vită se termină de gătit la cuptor, fierbeți cartofii timp de 7 minute, apoi scurgeți-i și asezați-i prin agitare într-o sită. Întoarceți cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Încălziți grăsimea de rață într-o tavă mare. Se varsa cartofii si se dau la cuptor, intorcandu-se din cand in cand, pentru 40-50 de minute sau pana devin aurii si crocanti peste tot.
-
Pasul 4
Pentru a face sosul, adăugați vinul și supa în tava de friptură de vită. Barbotiți împreună timp de 10 minute, apoi cerneți într-o tigaie. Îndepărtați excesul de grăsime și reduceți. Serviți carnea de vită pe un platou cu cartofi grăsime de rață presărați cu sare de mare și un ulcior de sos.
Informatii nutritionale
- Kcals 979
- Gras 44,5g
- Carbohidrați 69,8g
- Fibră 6.3g
- Proteină 75,8g
- Sare 1,37g