Skip to content

Tipul bucătăriei:

Friptură de vită cu pesmet de hrean

Friptură de vită cu pesmet de hrean și cartofi de rață

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Jason Atherton a oferit acestei piese centrale fripturii de carne de vită o întorsătură festivă specială, cu pesmet de hrean și cartofi crocanți de grăsime de rață


Ingrediente

  • coastă de vită aproximativ 3 kg (3 coaste), țesut îndepărtat și tăiat franțuzesc
  • ulei de masline
  • ceapa 2, sferturi
  • morcovi 2, sferturi
  • țelină 2 bețe, sferturi
  • cimbru câteva crengute
  • frunza de dafin 1
  • usturoi 4 cuișoare întregi
  • crema de hrean 100 g
  • firimituri de pâine 100 g
  • eşalotă 100 g, tocate marunt si fierte in unt
  • pătrunjel cu frunze plate 50 g, tocat
  • vin roșu 300 ml
  • supa de vita 300 ml
  • cartofi făinoase 2,5 kg, decojite și tăiate în dimensiuni similare
  • grăsime de rață 6 linguri
  • sare de mare sau fulgi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Se freacă carnea de vită peste tot cu puțin ulei, se condimentează bine apoi se pune într-o tavă mare și se prăjește timp de 30 de minute. Scoatem carnea de vita si dam cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Adaugam in tava ceapa, morcovii, telina, cimbrul, dafinul si usturoiul. Pune din nou la cuptor și continuă să gătească 15 minute la 450 g (deci aproximativ 1 oră 40 minute pentru 3 kg).

  • Pasul 2

    Se amestecă hreanul, pesmetul, eșalota și pătrunjelul. Scoateți carnea de vită cu 20 de minute înainte de sfârșit, întindeți amestecul de hrean peste grăsime, apoi puneți-o la loc pentru ultimele 20 de minute. Odihnește-te în timp ce faci cartofii și sosul.

  • Pasul 3

    În timp ce carnea de vită se termină de gătit la cuptor, fierbeți cartofii timp de 7 minute, apoi scurgeți-i și asezați-i prin agitare într-o sită. Întoarceți cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Încălziți grăsimea de rață într-o tavă mare. Se varsa cartofii si se dau la cuptor, intorcandu-se din cand in cand, pentru 40-50 de minute sau pana devin aurii si crocanti peste tot.

  • Pasul 4

    Pentru a face sosul, adăugați vinul și supa în tava de friptură de vită. Barbotiți împreună timp de 10 minute, apoi cerneți într-o tigaie. Îndepărtați excesul de grăsime și reduceți. Serviți carnea de vită pe un platou cu cartofi grăsime de rață presărați cu sare de mare și un ulcior de sos.

Informatii nutritionale

  • Kcals 979
  • Gras 44,5g
  • Carbohidrați 69,8g
  • Fibră 6.3g
  • Proteină 75,8g
  • Sare 1,37g
#Friptură #vită #pesmet #hrean #și #cartofi #rață
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *