Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Cuburi de caramel caramel stropite cu sare de mare

Fudge cu caramel sărat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • se taie in 25
  • Uşor

Pesat cu sare de mare, acest caramel caramel neted este perfect pentru a fi servit după cină cu un espresso sau pentru a împacheta și a oferi cadou


Faceți un lot din acest fudge cu caramel sărat, apoi verificați mai multe rețete de cadouri de Crăciun, inclusiv fudge-ul nostru clasic, fudge Baileys și fudge cu vanilie.

Sfat reteta: Pentru combinații de arome alternative, bateți unul dintre următoarele în amestec chiar înainte de a răzui în tavă:

• 2 linguri de rom negru și 50g de stafide
• 50g pudră de cacao
• 50g de nuci pecan tocate prajite

Ingrediente

  • lapte condensat conserve de 397 g
  • zahăr brun deschis moale 500 g
  • unt nesarat 125 g
  • tot laptele 150 ml
  • sos de caramel sarat 2 linguri
  • fulgi de sare de mare

Metodă

  • Pasul 1

    Tapetați o tavă pătrată pentru brownie de 20 cm cu hârtie de copt. Pune toate ingredientele, cu excepția sosului de caramel sărat și a sării, într-o tigaie mare la foc mic și amestecă până când zahărul se topește. Dați focul și fierbeți timp de 15-20 de minute, amestecând regulat pentru a nu se prinde amestecul, până ajunge la 115C la un termometru pentru zahăr. Dacă nu aveți un termometru, aruncați cu grijă ½ linguriță din amestec într-un pahar cu apă rece. Lăsați 30 de secunde să se răcească, apoi ridicați bila de sirop și strângeți-o între degete – ar trebui să fie ușor fermă, dar maleabilă. Dacă este prea siropos și se risipește în apă, atunci fudge-ul are nevoie de mai mult timp pe plită. Repetați acest proces după alte 2-3 minute.

  • Pasul 2

    Se ia amestecul de pe foc si se lasa la racit 5 minute.

  • Pasul 3

    Folosește o lingură de lemn pentru a bate amestecul timp de 5 minute până se îngroașă și își pierde strălucirea.

  • Pasul 4

    Se varsa in tava pregatita si se foloseste lingura pentru a o pune in colturi. Ungeți blatul cu sos de caramel sărat și folosiți o frigărui pentru a o învârti prin amestec. Se presară cu niște fulgi de sare de mare și se lasă la temperatura camerei până se răcește complet și se fixează.

  • Pasul 5

    Transferați pe o masă de tocat și tăiați în 25 de pătrate. Acesta se va păstra într-o cutie ermetică la temperatura camerei timp de o lună.

Informatii nutritionale

  • Kcals 177
  • Gras 6.2g
  • Saturate 3.9g
  • Carbohidrați 28.9g
  • Zaharuri 28.9g
  • Proteină 1.4g
  • Sare 0,1g
#Fudge #caramel #sărat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *