Tipul bucătăriei:

Fudge cu caramel sărat
- se taie in 25
- Uşor
Pesat cu sare de mare, acest caramel caramel neted este perfect pentru a fi servit după cină cu un espresso sau pentru a împacheta și a oferi cadou
Faceți un lot din acest fudge cu caramel sărat, apoi verificați mai multe rețete de cadouri de Crăciun, inclusiv fudge-ul nostru clasic, fudge Baileys și fudge cu vanilie.
Sfat reteta: Pentru combinații de arome alternative, bateți unul dintre următoarele în amestec chiar înainte de a răzui în tavă:
• 2 linguri de rom negru și 50g de stafide
• 50g pudră de cacao
• 50g de nuci pecan tocate prajite
Ingrediente
- lapte condensat conserve de 397 g
- zahăr brun deschis moale 500 g
- unt nesarat 125 g
- tot laptele 150 ml
- sos de caramel sarat 2 linguri
- fulgi de sare de mare
Metodă
-
Pasul 1
Tapetați o tavă pătrată pentru brownie de 20 cm cu hârtie de copt. Pune toate ingredientele, cu excepția sosului de caramel sărat și a sării, într-o tigaie mare la foc mic și amestecă până când zahărul se topește. Dați focul și fierbeți timp de 15-20 de minute, amestecând regulat pentru a nu se prinde amestecul, până ajunge la 115C la un termometru pentru zahăr. Dacă nu aveți un termometru, aruncați cu grijă ½ linguriță din amestec într-un pahar cu apă rece. Lăsați 30 de secunde să se răcească, apoi ridicați bila de sirop și strângeți-o între degete – ar trebui să fie ușor fermă, dar maleabilă. Dacă este prea siropos și se risipește în apă, atunci fudge-ul are nevoie de mai mult timp pe plită. Repetați acest proces după alte 2-3 minute.
-
Pasul 2
Se ia amestecul de pe foc si se lasa la racit 5 minute.
-
Pasul 3
Folosește o lingură de lemn pentru a bate amestecul timp de 5 minute până se îngroașă și își pierde strălucirea.
-
Pasul 4
Se varsa in tava pregatita si se foloseste lingura pentru a o pune in colturi. Ungeți blatul cu sos de caramel sărat și folosiți o frigărui pentru a o învârti prin amestec. Se presară cu niște fulgi de sare de mare și se lasă la temperatura camerei până se răcește complet și se fixează.
-
Pasul 5
Transferați pe o masă de tocat și tăiați în 25 de pătrate. Acesta se va păstra într-o cutie ermetică la temperatura camerei timp de o lună.
Informatii nutritionale
- Kcals 177
- Gras 6.2g
- Saturate 3.9g
- Carbohidrați 28.9g
- Zaharuri 28.9g
- Proteină 1.4g
- Sare 0,1g