Tipul bucătăriei:
Ghivece cu trufe de ciocolată și cafea
- serveste 6
- Uşor
Aceste vase cu trufe de ciocolată și cafea sunt foarte ușor de făcut, dar arată impresionant. Oferă-le o picătură suplimentară cu un strop de rom sau amaretto pentru un răsfăț pentru adulți. Perfect dacă te distrezi
Ingrediente
- ciocolata neagra 200 g
- cafea tare 100 ml
- rom sau coniac sau amaretto 4 linguri
- crema dubla 400 ml
- zahăr tos auriu 2 linguri
- pudră de cacao a servi
Metodă
-
Pasul 1
Rupeți ciocolata neagră în bucăți mici și turnați într-un bol cu cafea, rom. Aduceți 250 ml de smântână dublă la fiert, turnați peste amestecul de ciocolată și amestecați până când ciocolata se topește și amestecul este omogen. Împărțiți amestecul între 6 căni de cafea și lăsați peste noapte la frigider.
-
Pasul 2
Pentru a servi, bateți smântâna rămasă cu zahărul tos până când se fixează. Puneti crema pe vasele de ciocolata si serviti pudrata cu pudra de cacao, astfel incat fiecare cana sa arate ca un cappuccino.