Tipul bucătăriei:
Ghivece de ciocolata alba si zmeura
- serveste 8
- Uşor
Uneori, cele mai simple rețete sunt cele mai bune și ai nevoie doar de cinci ingrediente pentru a face aceste budinci cremoase de ciocolată albă și zmeură. Preparați-le cu o zi înainte pentru o cină
Ingrediente
- crema dubla 284 ml
- lapte 150 ml
- ciocolata alba 450 g, tocat
- ouă 6, numai gălbenușuri (congelați albușurile pentru a le folosi mai târziu)
- zmeura congelata 150g, decongelat
Metodă
-
Pasul 1
Încinge smântâna și laptele împreună. Pune ciocolata intr-un bol si toarna peste amestecul de smantana. Se amestecă până se topește ciocolata și apoi se amestecă gălbenușurile.
-
Pasul 2
Se toarnă din nou în cratița curată și se amestecă la foc mic, amestecând tot timpul până când amestecul se îngroașă suficient pentru a acoperi ușor dosul unei linguri de lemn (nu fierbe sau vei amesteca ouăle), apoi strecoară într-o cană. .
-
Pasul 3
Împărțiți zmeura în 8 pahare mici. Împărțiți amestecul de ciocolată între ele, acoperiți paharele cu folie alimentară și lăsați-le la rece peste noapte sau până se întăresc. Ar trebui să fie ferme, dar nu solide.
Informatii nutritionale
- Kcals 543
- Gras 41.9g
- Carbohidrați 35.2g
- Fibră 0,5g
- Proteină 8.6g
- Sare 0,22g