Tipul bucătăriei:
Gin fiert
- serveste 8
- Uşor
Am combinat sucul de mere cu gin și condimente aromate pentru o băutură festivă caldă – o alternativă excelentă la vinul fiert
Amestecă un gin fiert fierbinte, apoi vezi cidrul nostru fiert, vinul fiert, ciocolata fierbinte și alte cocktail-uri de iarnă.
Ingrediente
- gin 400 ml, (folosiți 200 ml dacă preferați o băutură mai puțin băutură)
- suc de mere (nu din concentrat) 1 litru
- cuișoare 2
- păstăi de cardamom 2, învinețit folosind un pistil și mojar sau capătul unui sucitor
- bat de scortisoara 1
- boabe de ienupăr 4
- boabe de piper negru ¼ linguriță
- miere curgătoare 1 lingura
- lichior condimentat o liniuță, (am folosit lichior de gin Sky Wave Spiced Apple, dar și coniacul de cireșe funcționează bine)
- felii de lamaie si pere, anason stelat si batoane de scortisoara a orna
Metodă
-
Pasul 1
Împărțiți ginul între opt căni de sticlă rezistente la căldură. Puneți sucul de mere, cuișoarele, păstăile de cardamom, batonul de scorțișoară, boabele de ienupăr, boabele de piper și mierea într-o tigaie mare și încălziți ușor la foc mic până când fierbe. Se ia de pe foc și se lasă la infuzat 1 oră, apoi se strecoară într-un vas mare și se aruncă aromaticele.
-
Pasul 2
Pentru a servi, reîncălziți sucul de mere fiert la foc mic, dacă este nevoie, apoi adăugați lichiorul și împărțiți-le între cupe. Se amestecă pentru a se combina cu ginul, apoi se ornează cu felii de lămâie și pere, anason stelat și batoane de scorțișoară înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 188
- Carbohidrați 13.7g
- Zaharuri 13.7g
- Proteină 0,2g
- Sare 0,01g