Tipul bucătăriei:
Iaurt înghețat cu ananas și sorbet de zmeură
- serveste 6
- Uşor
Ambele înghețate pot fi făcute fără un aparat de înghețată. Pur și simplu turnați-le în recipiente, congelați parțial, amestecați energic și apoi congelați din nou
Fă-ți iaurtul înghețat cu ananas și sorbetul de zmeură, apoi verifică mai multe rețete de înghețată.
Ingrediente
- ananas 1 mic copt, aproximativ 350g
- zahăr pudră 125 g plus 1 lingura
- iaurt natural 500 ml
- tei 2, cu coaja si zeama
- mentă 10 g
sorbet de zmeura
- zahăr pudră 200 g
- zmeura 500 g
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 120c/ventilator 100/gaz ½. Curățați ananasul și tăiați 6 bucăți subțiri, rotunde. Pune-le pe o tava tapetata cu un gratar de racit. Presărați 1 lingură de zahăr și coaceți timp de 45-50 de minute până când marginile devin maro.
-
Pasul 2
Pentru a face iaurtul cu ananas, puneți miezul ananasului rămas și amestecați pulpa într-un robot de bucătărie pentru a face un piure. Se amestecă zahărul, iaurtul, coaja de lămâie, sucul și menta într-un castron și se adaugă piureul de ananas. Se toarnă într-un aparat de înghețată, se amestecă până se îngroașă și apoi se îngheață.
-
Pasul 3
Pentru a face sorbetul de zmeura, fierbeti zaharul si 150 ml apa timp de 1 minut. Pune deoparte câteva zmeură pentru a decora și restul se fierbe în siropul de zahăr timp de 15 minute la foc mediu. Se face piure într-un blender sau robot de bucătărie. Se cerne pentru a scoate samburii si se lasa la racit. Se da la frigider pana se raceste. Se toarnă într-un aparat de înghețată, se amestecă până se îngroașă, apoi se îngheață.
-
Pasul 4
Pentru a servi, înmuiați ambele gheață la frigider timp de 20 de minute înainte de a le scoate. Se serveste intr-un pahar sau castron cu o napolitana de ananas si cateva zmeura.