Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Un recipient umplut cu înghețată albă, cu două linguri într-un bol în lateral

Înghețată de cocos Nonya Kaya

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 10-15
  • Uşor

Nonya kaya este un condiment dulce de nucă de cocos care este un aliment de bază în Singapore, Malaezia și Indonezia. L-am adăugat la înghețată și l-am acoperit cu nucă de cocos prăjită pentru un desert ușor


Faceți această înghețată nonya kaya, apoi verificați înghețata vietnameză de cafea, înghețata de vanilie, înghețata vegană cu banane și mai multe rețete de înghețată.

Ce este nonya kaya?

Un aliment de bază în Singapore, Malaezia și Indonezia, nonya kaya (numit și pandan kaya, kaya gem sau gem de nucă de cocos) este o pastă de ouă de cocos care este îndulcită cu zahăr și aromată cu frunze de pandan.

Cum să folosești nonya kaya?

Se întinde peste pâine prăjită, se adaugă la bureți și glazură sau se amestecă în milkshake-uri.

Unde să găsești Nonya Kaya?

Găsiți-l online la tuktukmart.co.uk.

Ingrediente

  • nucă de cocos disecată 100 g
  • gem de cocos nonya kaya 300 g
  • lapte de nucă de cocos 125 ml
  • lămâie 1, cu coajă pentru a face 1 linguriță, cu suc pentru a face 3 linguri
  • crema dubla 600 ml
  • extract de vanilie 1 lingura
  • lapte condensat 150 g
  • fulgi de cocos a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Prăjiți nuca de cocos deshidratată într-o tigaie uscată la foc mediu, mișcând-o 1-2 minute până devine aurie, având grijă să nu o ardă. Puneți într-un bol și lăsați deoparte.

  • Pasul 2

    Se amestecă nonya kaya, laptele de cocos, sucul și coaja de lămâie și 1 linguriță de sare de mare fină într-un castron mic până când se omogenizează și se omogenizează și o consistență groasă și se toarnă. Pus deoparte.

  • Pasul 3

    Într-un castron mare separat, bateți smântâna și vanilia folosind un tel sau un mixer electric până formează vârfuri tari. Încorporați laptele condensat și nuca de cocos deshidratată prăjită.

  • Pasul 4

    Turnați crema de cocos într-un recipient congelabil cu un capac ermetic, apoi turnați peste amestecul verde de nonya kaya. Folosește un cuțit de tacâmuri pentru a-l ondula prin frișcă.

  • Pasul 5

    Sigilați bine, apoi congelați timp de cel puțin 6 ore sau peste noapte. Scoateți din congelator timp de 10 minute înainte de a mânca pentru a lăsa să se înmoaie ușor, apoi scoateți-l și serviți cu fulgi de cocos presărați peste, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 347
  • Gras 29g
  • Saturate 19.7g
  • Carbohidrați 18g
  • Zaharuri 13.6g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 2.7g
  • Sare 0,4g
#Înghețată #cocos #Nonya #Kaya
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *