Tipul bucătăriei:
Jeleu și cremă de cremă felie
- serveste 6
- Puțin efort
Jeleu și cremă pentru adulți. Încercați această nouă interpretare a unui clasic al patiseriei, făcut cu aluat foietaj, jeleu de fructe de casă și cremă de cremă. Conceput pentru a impresiona prietenii și familia.
Ingrediente
- aluat foietaj tot unt pachet de 375 g
- zahăr pudră 2 linguri
jeleu de fructe de pădure
- fructe de padure amestecate congelate 500 g
- zahăr tos auriu 100 g
- frunze de gelatina 6 (10 g)
glazură
- zahăr pudră 250g, cernute
- colorant alimentar roșu sau roz câteva picături
crema de crema
- cremă oală de 150 g
- frișcă 200 ml
- mascarpone 125 g
- pastă sau extract de vanilie 1 lingura
- zahăr pudră 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face stratul de jeleu, puneți una câte una frunzele de gelatină în apă rece să se înmoaie. Pune fructele de pădure și zahărul într-o cratiță cu 200 ml apă și se încălzește ușor până când zahărul s-a dizolvat, apoi se aduce la fierbere 2 minute. Luați de pe foc și pasați foarte bine cu un zdrobitor de cartofi, apoi apăsați printr-o sită într-un vas mare de măsurat – aveți nevoie de 500 ml. Stoarceți excesul de apă din gelatina înmuiată, apoi amestecați-o în sucul de fructe de pădure până se dizolvă. Tapetați o tavă pătrată de 22 cm cu un strat dublu de folie alimentară (e mai ușor dacă ungeți mai întâi interiorul formei cu puțin ulei), apoi turnați jeleul de fructe de pădure și dați la rece până se fixează.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Întindeți aluatul pe o foaie de copt până la un dreptunghi de 30 × 35 cm. Pudrați cu zahăr pudră și puneți peste o a doua foaie de pergament. Ridicați pe o foaie de copt plată și așezați o altă foaie de copt plată deasupra, ca un sandviș. Umpleți câteva forme mici cu fasole (sau ceva la fel de greu și rezistent la cuptor, cum ar fi orezul crud) și puneți-le deasupra. Coaceți timp de 30 de minute, apoi aruncați o privire rapidă – probabil că va avea nevoie de încă 5 minute pentru a fi bine rumenit și crocant peste tot, dar cel mai bine este să verificați. Ridicați aluatul din cuptor și scoateți cu grijă greutățile, forma de deasupra și foaia de pergament de sus. Se lasa la racit.
-
Pasul 3
Când aluatul este rece, folosiți un cuțit mare și ascuțit și o riglă pentru a tăia aluatul în două dreptunghiuri îngrijite de 10 × 24 cm și un al treilea dreptunghi de aproximativ 12 × 26 cm. Împărțiți fiecare dintre cele 10 × 24 cm dreptunghiuri în șase, astfel încât să obțineți douăsprezece bucăți de 10 × 4cm. Se amestecă zahărul pudră pentru glazură cu aproximativ 2½ linguri de apă pentru a obține o glazură groasă și curgătoare. Scoateți câteva linguri și amestecați cu suficient colorant pentru a obține o culoare roz intens, apoi transferați-o într-o pungă mică. Întindeți glazura albă peste dreptunghiul de patiserie de 12 × 26 cm, apoi treceți prin dungi subțiri de glazură roz. Folosește o frigărui sau o scobitoare pentru a trage linii prin glazură, în unghi drept cu dungile roz, pentru a întinde glazura. Se lasă la frigider până se întărește. Acoperiți celălalt aluat cu folie alimentară pentru a-l păstra crocant și proaspăt.
-
Pasul 4
Bateți smântâna, crema, mascarpone, zahărul pudră și vanilia până când își păstrează forma, apoi puneți cu lingura într-o pungă mare. Răciți până când sunteți gata de asamblat.
-
Pasul 5
Pentru asamblare, ridicați cu grijă jeleul din cutie. Înjumătățiți, apoi împărțiți fiecare jumătate în 6 dreptunghiuri; Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu o pereche mare de foarfece de bucătărie, tăind atât jeleul, cât și folie alimentară – apoi puteți acoperi fiecare porție de jeleu cu o bucată de aluat, răsturnați frumos și dezlipiți folie alimentară. Tăiați marginile aluatului cu gheață la 10 × 24 cm, apoi împărțiți-l și în 6. Peste fiecare felie de aluat acoperită cu jeleu bucăți de cremă, apoi stivuiți cu grijă în 6 sandvișuri, terminând cu blatul de patiserie cu gheață.
Informatii nutritionale
- Kcals 746
- Gras 35.7g
- Carbohidrați 100.1g
- Fibră 2.7g
- Proteină 7.2g
- Sare 0,6g