Tipul bucătăriei:
Kebaburi fierte de pui cu boia, cu ananas la grătar
- servește 6
- Uşor
Această rețetă de kebab are totul: pui picant, ananas dulce caramelizat și multă menta răcoritoare. Kebab-urile sunt grozave pe cont propriu ca starter sau cu niște orez sau tăiței ca fel principal
Încercați frigăruile noastre de pui și ananas, apoi verificați mai multe rețete de frigărui pentru bbq.
Ingrediente
- boia afumată la cald 1 lingură
- usturoi 4 cuișoare, zdrobite
- lămâie ½, suc
- ulei de masline 4 linguri
- fileuri de coapsa de pui fara piele 12, tăiate în bucăți de 3cm
- frunze de menta o mână mare, tocată
- seminte de susan 2 linguri, prăjite
- ardei iute 1-2, feliate
- orez basmati fiert
ANANĂ LA GRĂTARĂ
- zahăr brun moale deschis 2 linguri
- lămâie verde 1, suc
- ananas 1 coaptă, curățată și tăiată în felii rotunde groase
Metodă
-
Pasul 1
Aprindeți grătarul. Combinați boiaua, usturoiul, sucul de lămâie și uleiul de măsline cu puțină sare. Se amestecă cu o pastă și se combină cu puiul tăiat cubulețe, amestecând bine. Se lasă deoparte să se marineze timp de 1 oră.
-
Pasul 2
Combinați zahărul și sucul de lămâie într-un castron mare. Adăugați feliile de ananas și amestecați bine, asigurându-vă că fiecare felie este acoperită.
-
Pasul 3
Grătați feliile de ananas până când sunt ușor carbonizate pe ambele părți. Odată suficient de răcoros pentru a se manipula, tăiați carnea, aruncând miezurile dure.
-
Pasul 4
Puneți carnea de pui pe șase frigărui și gătiți la foc direct timp de 20-25 de minute, rotind în mod regulat sau până când este gătită și ușor carbonizată la margini.
-
Pasul 5
Puneți ananasul cu menta, semințe de susan și ardei iute. Se servește cu puiul și orezul.
Informatii nutritionale
- Kcals 353
- Gras 19g
- Saturează 3.9g
- Carbohidrați 20.5g
- Zaharuri 20.3g
- Fibră 3.2g
- Proteină 23.3g
- Sare 0,8g