Tipul bucătăriei:

Borcane cu kimchi de casă roșu aprins

Kimchi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • face 1kg
  • Uşor

Timpul și răbdarea este ceea ce aveți nevoie pentru a face kimchi, o bază coreeană de legume fermentate. Acest lucru face un proiect de weekend perfect liniștitor


Faceți această rețetă ușoară de kimchi, apoi consultați versiunile noastre alternative, cum ar fi castravete kimchi și kimchi de varză roșie. Avem o mulțime de idei de rețete pentru a folosi această varză fermentată de casă, inclusiv tăiței kimchi, toastie de brânză la grătar kimchi și tofu la cuptor cu kimchi.

Citiți, de asemenea, ghidul nostru despre cum să faceți kombucha pentru un alt proiect de fermentare pe care să îl încercați acasă.

Delicios acru, picant și umami, kimchi este felul de mâncare național al Coreei. Este făcută în mod tradițional cu varză, deși poate fi făcută din aproape orice legumă și poate varia în niveluri de căldură și funky. Aceasta este părerea mea despre un kimchi clasic de varză. Puteți lăsa afară sosul de pește pentru a face acest vegan – deși adaugă o adâncime plăcută sărată.

Ingrediente

  • varză frunze chinezești 1
  • fulgi de sare de mare 1 lingură
  • făină de orez 1 lingură
  • ceapă 1, tocat
  • usturoi 4 cuișoare
  • ghimbir o piesă de mărimea degetului mare
  • gochugaru (fulgi de chilli coreeni – vezi notele bucătarului mai jos) 60g
  • sos de pește 50ml (folosiți tamari pentru un kimchi vegan)
  • mooli ½, curățați și tăiați în bețișoare
  • morcov 1 mediu, tăiat în bețișoare
  • ceapa verde 3, tăiate în bucăți de 3cm

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați varza în patru pene lungi, apoi tăiați-o în bucăți de 8 cm și răsturnați într-un castron. Presărați sarea uniform peste tot și aruncați bine. Se rotește la fiecare 30 de minute timp de 2-3 ore până când varza s-a înmuiat. Clătiți ușor sub apă curentă rece, apoi scurgeți bine.

  • Pasul 2

    Puneți făina de orez într-o tigaie mică cu 100 ml de apă și fierbeți la foc mediu, amestecând, până se formează o pastă groasă.

  • Pasul 3

    Se amestecă ceapa, usturoiul și ghimbirul într-un blender până se omogenizează complet (se adaugă câteva lingurițe de apă pentru a se desface dacă este necesar), apoi se răstoarnă într-un castron cu gochugaru și sosul de pește. Folosiți trei sferturi din această pastă pentru a masa în varză – ar trebui să observați că se formează lichid în vas. Adăugați mooli, morcov și ceapă de primăvară și marinada rămasă și amestecați totul foarte bine.

  • Pasul 4

    Împachetați totul într-un borcan de 1 litru, apăsând pentru a îndepărta orice buzunare de aer, apoi turnați peste lichid din vas. Când apăsați amestecul în jos, ar trebui să existe lichid care se ridică pentru a menține totul scufundat. Dacă nu, dizolvați 1 linguriță de sare în 100 ml de apă doar fiartă, apoi turnați-o deasupra. Folosiți o greutate de fermentație sau înfășurați o bucată de carton în folie și folosiți o cutie de fasole deasupra pentru a păstra varza sub lichid. Închideți capacul sau capacul cu o bucată de hârtie de bucătărie fixată cu o bandă elastică. Se lasă la temperatura camerei timp de 1-2 zile într-un loc răcoros și întunecat, gustându-l de două ori pe zi până când începe să se acreze și să devină puțin funky.

  • Pasul 5

    Transferați într-o cadă de plastic cu un sigiliu bun pe capac (păstrează mirosul) și păstrați-o în frigider. Cu cât îl ai mai mult, cu atât devine mai funky. Se va păstra o lună în frigider.

Informatii nutritionale

  • Kcals 27
  • Gras 0,5g
  • Saturează 0,1g
  • Carbohidrați 3.8g
  • Zaharuri 2.2g
  • Fibră 1.4g
  • Proteină 1.2g
  • Sare 2.3g
.
#Kimchi
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast