Skip to content

Tipul bucătăriei:

2013

lasagne

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Sosul clasic de carne de vită din această lasagne este îmbogățit cu ciuperci porcini și măsline pentru a face un fel de mâncare aromat, ideal pentru distracție.


Ingrediente

  • ulei de masline
  • ceapă 1, tăiat cubulețe
  • ardei iute roșu 1 mediu, tocat
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • morcov 1 mare, tăiată mărunt
  • oregano ½ linguriță
  • tocată friptură slabă 300 g
  • piure de tomate 1 lingura
  • oțet balsamic 1 lingura
  • vin roșu 150 ml
  • măsline negre 4-6, tocate
  • ciuperci porcini uscate 10 g, înmuiate și tocate
  • roșii feliate 1 tavă de 400 g
  • crème fraîche 100 ml
  • ouă medii de crescătorie în aer liber 2
  • Branza Grana Padano 60g, ras
  • unt nesarat 25 g
  • făină simplă 25 g
  • lapte 300 ml
  • lasagna cu ou proaspăt verdi 4 foi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Încinge 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie mare, plată. Prăjiți ușor ceapa, ardeiul iute, usturoiul, morcovul și oregano până când se înmoaie, dar nu se colorează. Se adaugă carnea tocată, se condimentează și se rumenește timp de 5 minute. Adăugați piureul de roșii și oțetul balsamic și gătiți timp de 3 minute, apoi adăugați vinul roșu și gătiți încă 5 minute. Se adauga maslinele, ciupercile si rosiile tocate. Se fierbe timp de 15-20 de minute.

  • Pasul 2

    Între timp, amestecați crème fraîche cu ouăle bătute și 20 g de brânză. Asezonați apoi lăsați deoparte.

  • Pasul 3

    Pentru a face toppingul, topiți untul într-o tigaie mică, adăugați făina și amestecați pentru a forma o pastă groasă. Adăugați treptat laptele, amestecând până când obțineți un sos omogen. Adăugați 20 g de brânză și lăsați deoparte.

  • Pasul 4

    Pune jumătate din amestecul de carne gătită într-un vas rezistent la cuptor de 20 cm × 20 cm.

  • Pasul 5

    Se acopera cu 2 foi de lasagna si se toarna peste amestecul de ou si crème fraîche. Apoi adăugați amestecul de carne rămas, urmat de ultimele 2 foi de lasagna. Apoi terminați cu toppingul, stropiți cu brânză rămasă și asezonați.

  • Pasul 6

    Acoperiți cu folie și gătiți în centrul cuptorului timp de 15 minute. Scoateți folia și gătiți încă 10 minute. Blatul ar trebui să fie rumenit. Dacă nu, terminați sub grătar. Serviți cu frunze verzi și dressing la alegere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 618
  • Carbohidrați 33g
  • Proteină 34.1g
  • Gras 38,5g
  • Sare 0,92g
  • Fibră 3.8g
#lasagne
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *