Skip to content

Tipul bucătăriei:

Linguine de crab și șofran

Linguine de crab și șofran

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Te simți fantezist? Impresionați cu acest fel de mâncare sofisticat de lingine, împachetat cu carne proaspătă de crab, ardei iute roșu, coajă de lămâie și șofran


Încercați această rețetă de paste cu crab și șofran, adaptată din Posh Pasta de Pip Spence, apoi verificați rețetele noastre de lingvete de creveți și mai multe lingvine.

Ingrediente

  • şofran o ciupitura
  • unt nesarat 30g
  • șalote 2 rotunde, tocate mărunt
  • usturoi 2 cuișoare, tocate mărunt
  • ardei iute roșu ½, însămânțat și tocat
  • carne de crab albă 100g
  • carne de crab maro 50g
  • lămâie 1, zestrat și suc
  • linguine 175g

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți șofranul într-o ceașcă și turnați peste 3 linguri de apă fiartă, apoi lăsați deoparte să se infuzeze. Topiți untul într-o tigaie la foc mediu, apoi gătiți șalotele, usturoiul și ardeiul iute la foc mic timp de 5-7 minute, sau până se înmoaie.

  • Pasul 2

    Adăugați tot crabul și cea mai mare parte din coaja de lămâie în tigaie. Se lasă să se încălzească un minut, apoi se ia focul.

  • Pasul 3

    Între timp, gătiți lingina într-o tigaie cu apă clocotită și sărată, urmând instrucțiunile ambalajului.

  • Pasul 4

    Se scurge, rezervând o cană de apă de gătit, apoi se adaugă pastele în tigaie. Aruncați totul împreună cu puțină apă de paste, sucul de lămâie și apa de șofran cu șuvițele. Sezon.

  • Pasul 5

    Împărțiți între feluri de mâncare și serviți, presărând peste coaja de lămâie rămasă și puțin piper negru.

Informatii nutritionale

  • Kcals 470
  • Gras 17.2g
  • Saturează 8.8g
  • Carbohidrați 49.7g
  • Zaharuri 1.8g
  • Fibră 5.1g
  • Proteină 26.4g
  • Sare 0,7g
.
#Linguine #crab #și #șofran
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *