Tipul bucătăriei:
Macrou curat cu flori de soc cu consome de roșii
- servește 4 ca starter
- Uşor
Această rețetă de macrou întărit cu flori de soc cu consome de roșii vine de la Bulrush din Bristol și este un început ușor, dar impresionant.
*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- macrou 4 fileuri, dezosate și decojite
- sare gema
- ulei de masline
- roșii de moștenire mixte 400 g
- alge marine wakame (uscat) 5g
- frunze de nasturtium a servi (optional)
CONSOMME DE ROSII
- eşalotă 2 lungi (aproximativ 120g), tocate
- roșii prune 700 g, tocat
- usturoi 2 cuișoare
- zahăr tos auriu 1 lingura
MURATURI
- cordial de floare de soc 100 ml
- otet de vin alb 4 linguri
ULEI DE BUSUOCOC
- busuioc o gramada
- ulei vegetal 250 g
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face consome de roșii, puneți toate ingredientele într-un castron cu 1 linguriță sare și ½ linguriță piper negru spart. Se acopera si se lasa la macerat 24 de ore la temperatura camerei.
-
Pasul 2
A doua zi, tapetați o sită cu o bucată de muselină curată sau pânză J și puneți peste un castron mare. Se toarnă amestecul macerat în sită și se lasă la scurs timp de o oră, până când tot lichidul s-a scurs din roșii. Aruncați solidele și păstrați consomé-ul limpede.
-
Pasul 3
Condimentează ușor macroul cu un praf de sare gemă. Se amestecă ingredientele murăturilor și se toarnă peste macrou într-un vas puțin adânc. Se lasă 30 de minute să se întărească macroul. Scurge macroul de lichidul de murat, stropim cu putin ulei de masline si taiem felii groase.
-
Pasul 4
Se fierbe busuiocul într-o oală cu apă clocotită timp de 1 minut. Scurgeți și împrospătați în apă cu gheață, apoi scurgeți din nou. Pune frunzele fierte într-un blender mic și amestecă cu uleiul. Strecurați uleiul printr-o altă bucată de muselină curată sau pânză J și colectați uleiul verde care rămâne. Aceasta va rezista la frigider până la o săptămână.
-
Pasul 5
Acoperiți algele uscate în apă rece și lăsați la macerat până își dublează volumul, aproximativ 10 minute. Se usucă cu hârtie de bucătărie.
-
Pasul 6
Adăugați roșiile întregi în apă clocotită timp de 15 secunde. Apoi îndepărtați rapid și împrospătați în apă cu gheață. Scoateți pielea. Tăiați roșiile în sferturi dacă sunt mari.
-
Pasul 7
Pentru a servi, împărțiți roșiile de moștenire în 4 farfurii. Adăugați algele marine, macroul întărit și frunzele de nasturtium, dacă folosiți. Se stropește uleiul de busuioc și se servește cu un ulcior de consomé de roșii pentru a se turna la masă.
Informatii nutritionale
- Kcals 502
- Gras 36.8g
- Saturate 6.1g
- Carbohidrați 16g
- Zaharuri 15.5g
- Fibră 3.2g
- Proteină 24.7g
- Sare 1.8g