Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Reteta de macrou curat cu consome de rosii

Macrou curat cu flori de soc cu consome de roșii

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca starter
  • Uşor

Această rețetă de macrou întărit cu flori de soc cu consome de roșii vine de la Bulrush din Bristol și este un început ușor, dar impresionant.


*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • macrou 4 fileuri, dezosate și decojite
  • sare gema
  • ulei de masline
  • roșii de moștenire mixte 400 g
  • alge marine wakame (uscat) 5g
  • frunze de nasturtium a servi (optional)

CONSOMME DE ROSII

  • eşalotă 2 lungi (aproximativ 120g), tocate
  • roșii prune 700 g, tocat
  • usturoi 2 cuișoare
  • zahăr tos auriu 1 lingura

MURATURI

  • cordial de floare de soc 100 ml
  • otet de vin alb 4 linguri

ULEI DE BUSUOCOC

  • busuioc o gramada
  • ulei vegetal 250 g

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face consome de roșii, puneți toate ingredientele într-un castron cu 1 linguriță sare și ½ linguriță piper negru spart. Se acopera si se lasa la macerat 24 de ore la temperatura camerei.

  • Pasul 2

    A doua zi, tapetați o sită cu o bucată de muselină curată sau pânză J și puneți peste un castron mare. Se toarnă amestecul macerat în sită și se lasă la scurs timp de o oră, până când tot lichidul s-a scurs din roșii. Aruncați solidele și păstrați consomé-ul limpede.

  • Pasul 3

    Condimentează ușor macroul cu un praf de sare gemă. Se amestecă ingredientele murăturilor și se toarnă peste macrou într-un vas puțin adânc. Se lasă 30 de minute să se întărească macroul. Scurge macroul de lichidul de murat, stropim cu putin ulei de masline si taiem felii groase.

  • Pasul 4

    Se fierbe busuiocul într-o oală cu apă clocotită timp de 1 minut. Scurgeți și împrospătați în apă cu gheață, apoi scurgeți din nou. Pune frunzele fierte într-un blender mic și amestecă cu uleiul. Strecurați uleiul printr-o altă bucată de muselină curată sau pânză J și colectați uleiul verde care rămâne. Aceasta va rezista la frigider până la o săptămână.

  • Pasul 5

    Acoperiți algele uscate în apă rece și lăsați la macerat până își dublează volumul, aproximativ 10 minute. Se usucă cu hârtie de bucătărie.

  • Pasul 6

    Adăugați roșiile întregi în apă clocotită timp de 15 secunde. Apoi îndepărtați rapid și împrospătați în apă cu gheață. Scoateți pielea. Tăiați roșiile în sferturi dacă sunt mari.

  • Pasul 7

    Pentru a servi, împărțiți roșiile de moștenire în 4 farfurii. Adăugați algele marine, macroul întărit și frunzele de nasturtium, dacă folosiți. Se stropește uleiul de busuioc și se servește cu un ulcior de consomé de roșii pentru a se turna la masă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 502
  • Gras 36.8g
  • Saturate 6.1g
  • Carbohidrați 16g
  • Zaharuri 15.5g
  • Fibră 3.2g
  • Proteină 24.7g
  • Sare 1.8g
.
#Macrou #curat #flori #soc #consome #roșii
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *