Tipul bucătăriei:
Madeleine Snowball
- face 12
- Uşor
Oferiți-i madeleinei englezești o rotire festivă prin infuzarea cu aromele unui cocktail clasic cu ghiocei
Încercați aceste madeleine cu ghiocel, apoi verificați-ne Cupcakes de Crăciun, umflat, yule log și altele Rețete de copt de Crăciun.
Aceste prăjituri individuale au fost create de câștigătorul original GBBO și brutarul expert Edd Kimber. Edd Kimber spune: „Singurul lucru pe care madeleinele engleze îl au în comun cu verii lor de peste Canal este dimensiunea lor mică și numele. Soiul de casă este o prăjitură simplă de unt, rulată în gem și nucă de cocos, care nu este diferită de Aussie Lamington. ”
Ingrediente
PRĂJITURI MADELEINE
- unt nesarat 165g, înmuiat, plus extra pentru tablă
- zahăr pudră 165g
- lămâie 1, zestat
- ouă 3 mari
- extract de vanilie 1 linguriță
- făină auto-crescătoare 165g
STRAT
- gem fără sămânță 160g, (cireș sau zmeură)
- nucă de cocos disecată 125g
- cireșe glacé 12
- sclipici comestibil roșu
UMPLERE
- crema dubla 100 ml
- advocaat 50 ml
- zahăr pudră 1 linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4 și ungeți o formă de brioșă cu 12 găuri.
-
Pasul 2
Puneți untul, zahărul și coaja de lămâie într-un castron mare și bateți-le împreună cu un mixer electric timp de 5 minute până când sunt ușoare și pufoase. Bateți ouăle, pe rând, urmate de extractul de vanilie. Se amestecă făina până se formează un aluat neted. Scoateți aluatul în găurile pregătite pentru brioșe și coaceți timp de 15-18 minute sau până când se rumenesc și prăjiturile revin la o atingere ușoară. Verificați dacă sunt libere în tablă, apoi scoateți-le cu grijă pe o grătar și răciți-le.
-
Pasul 3
Între timp, puneți gemul și 5 linguri de apă într-o tigaie mică. Gatiti la foc mediu-mare, amestecand pentru a sparge gemul, pana cand amestecul ajunge sa fiarba. Gatiti timp de 2 minute inainte de a o toarna intr-un vas larg de mica adancime. Se răcește timp de 5 minute. Imprastie nuca de cocos desecata pe o farfurie mare.
-
Pasul 4
Folosiți un cuțit zimțat pentru a îndepărta orice cupole din prăjituri și tăiați cu grijă mijlocii, lăsând o margine de 2 cm. Bateți împreună smântâna, advocaatul și zahărul până când amestecul deține vârfuri moi. Puneți o lingură sau țevi puțin din smântână în fiecare prăjitură și sigilați-o cu o parte din prăjituri (consultați notele bucătarului). Congelați timp de 10 minute, apoi rotiți prăjiturile răcite în amestecul de gem dulce, transferați-le în nucă de cocos și rotiți-le pentru a acoperi complet. Rulați cireșele în sclipici comestibile și folosiți pentru a acoperi prăjiturile. Acestea se vor păstra timp de 2 zile într-un recipient sigilat.
Informatii nutritionale
- Kcals 401
- Gras 23.9g
- Saturează 16g
- Carbohidrați 39.2g
- Zaharuri 25.2g
- Fibră 2.7g
- Proteină 4.3g
- Sare 0,2g