Skip to content

Tipul bucătăriei:

Mapo Tofu

Mapo tofu

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Locuitorii din Sichuan adoră ardeiul iute și furnicăturile de piper din sichuan – exact ceea ce sărbătorește acest fel de mâncare. Adăugați o mulțime de ulei de chili chow chilli pentru a-l face să cânte


Eroul acestui fel de mâncare mapo tofu este doubanjiang, pasta picantă de fasole de ardei iute din Sichuan. Este un chilli murat și o pastă de fasole fermentată, care este o bombă umami picantă și acră.

Ingrediente

  • tofu 2 pachete de 280g, tăiate în bucăți de 3-4cm
  • ulei vegetal 4 linguri
  • carne tocată de porc 300g
  • usturoi 7 cuișoare, tocate mărunt
  • ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare, tocate mărunt
  • boabe de piper sichuan 2 linguri, zdrobite
  • pasta de fasole de ardei iute (doubinjiang / toban jang) 6 linguri (vezi mai jos notele bucătarului)
  • vin de orez shaoxing 6 linguri (vezi mai jos notele bucătarului)
  • stoc ușor de pui 500 ml
  • ceapa verde 8, feliat subțire pe un unghi
  • faina de porumb 2 ½ linguri
  • zahăr pudră 1 ½ lingură
  • Chiu Chow Chilli Oil 2 linguri (vezi mai jos notele bucătarului)

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți tofu-ul într-un castron și turnați-l peste un ibric cu apă tocmai fiartă și adăugați un vârf de sare. Se lasă la macerat în timp ce faceți sosul.

  • Pasul 2

    Încălziți uleiul vegetal într-un wok sau tigaie până la fumat, apoi prăjiți carnea de porc timp de 4-5 minute sau până când este cu adevărat crocantă, rupând eventualele bulgări cu partea unei linguri. Reduceți focul și adăugați usturoiul, ghimbirul și piperul sichuan. Gatiti 2-3 minute sau pana miroase parfumat, apoi adaugati pasta de fasole de ardei iute si gatiti 1 minut.

  • Pasul 3

    Adăugați shaoxingul, bulionul de pui, ¾ de ceapă de primăvară și tofu înapoi în tigaie și fierbeți timp de 5 minute. Se amestecă făina de porumb cu 1 lingură de apă rece pentru a face o pastă, apoi se adaugă în tigaie și se amestecă. Fierbeti 2-3 minute pana se ingroasa, apoi condimentati cu zahar si ulei de ardei iute.

  • Pasul 4

    Bătați într-un vas de servire și împrăștiați cu ceapa de primăvară rămasă. Serviți cu orez, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 581
  • Gras 35.7g
  • Saturează 6.4g
  • Carbohidrați 23.9g
  • Zaharuri 12.5g
  • Fibră 5.8g
  • Proteină 38.1g
  • Sare 2.2g
.
#Mapo #tofu
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *