Tipul bucătăriei:
Mapo tofu
- servește 4 persoane
- Uşor
Locuitorii din Sichuan adoră ardeiul iute și furnicăturile de piper din sichuan – exact ceea ce sărbătorește acest fel de mâncare. Adăugați o mulțime de ulei de chili chow chilli pentru a-l face să cânte
Eroul acestui fel de mâncare mapo tofu este doubanjiang, pasta picantă de fasole de ardei iute din Sichuan. Este un chilli murat și o pastă de fasole fermentată, care este o bombă umami picantă și acră.
Ingrediente
- tofu 2 pachete de 280g, tăiate în bucăți de 3-4cm
- ulei vegetal 4 linguri
- carne tocată de porc 300g
- usturoi 7 cuișoare, tocate mărunt
- ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare, tocate mărunt
- boabe de piper sichuan 2 linguri, zdrobite
- pasta de fasole de ardei iute (doubinjiang / toban jang) 6 linguri (vezi mai jos notele bucătarului)
- vin de orez shaoxing 6 linguri (vezi mai jos notele bucătarului)
- stoc ușor de pui 500 ml
- ceapa verde 8, feliat subțire pe un unghi
- faina de porumb 2 ½ linguri
- zahăr pudră 1 ½ lingură
- Chiu Chow Chilli Oil 2 linguri (vezi mai jos notele bucătarului)
Metodă
-
Pasul 1
Puneți tofu-ul într-un castron și turnați-l peste un ibric cu apă tocmai fiartă și adăugați un vârf de sare. Se lasă la macerat în timp ce faceți sosul.
-
Pasul 2
Încălziți uleiul vegetal într-un wok sau tigaie până la fumat, apoi prăjiți carnea de porc timp de 4-5 minute sau până când este cu adevărat crocantă, rupând eventualele bulgări cu partea unei linguri. Reduceți focul și adăugați usturoiul, ghimbirul și piperul sichuan. Gatiti 2-3 minute sau pana miroase parfumat, apoi adaugati pasta de fasole de ardei iute si gatiti 1 minut.
-
Pasul 3
Adăugați shaoxingul, bulionul de pui, ¾ de ceapă de primăvară și tofu înapoi în tigaie și fierbeți timp de 5 minute. Se amestecă făina de porumb cu 1 lingură de apă rece pentru a face o pastă, apoi se adaugă în tigaie și se amestecă. Fierbeti 2-3 minute pana se ingroasa, apoi condimentati cu zahar si ulei de ardei iute.
-
Pasul 4
Bătați într-un vas de servire și împrăștiați cu ceapa de primăvară rămasă. Serviți cu orez, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 581
- Gras 35.7g
- Saturează 6.4g
- Carbohidrați 23.9g
- Zaharuri 12.5g
- Fibră 5.8g
- Proteină 38.1g
- Sare 2.2g