Tipul bucătăriei:
Măsline umplute prăjite
- servește 8-10 ca gustare
- Puțin efort
Un aperitiv delicios mai delicios, aceste măsline prăjite sunt umplute cu brânză curgătoare, mezeluri și hamsii. Maiaua cu usturoi cu șofran adaugă un picior spaniol.
Ingrediente
- măsline verzi fără sâmburi mari 40
- făină 3 linguri
- ouă 2, bătut
- firimituri de pâine 100 g
- ulei de masline
umplutura
- gruyère sau gorgonzola 50 g
- salam sau chorizo 2-3 felii
- hamsii in ulei de masline 4, scurs
maia cu usturoi
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- şofran un ciupit bun
- maioneză 5 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face maioneza cu usturoi, amestecați usturoiul, șofranul și maioneza. Pentru umplutură, tăiați brânza, salamul și anșoa în bucăți mici și îndesați-le separat în cavitățile de măsline.
-
Pasul 2
Rulați măslinele în făină, apoi oul și apoi pesmetul. Repetați de două ori pentru a obține un strat bun de pesmet.
-
Pasul 3
Încinge o tigaie cu 2 cm ulei de măsline până când o bucată de pâine se rumenește în 30 de secunde. Prăjiți măslinele în loturi până devin aurii și crocante. Se scurge pe hartie de bucatarie si se presara cu sare de mare.
Informatii nutritionale
- Kcals 51
- Gras 3.9g
- Carbohidrați 2.7g
- Fibră 0,2g
- Proteină 1.3g
- Sare 0,4g