Fara gluten

Tipul bucătăriei:

O tigaie de miel curry cu pene de lime pe lateral

Miel curry cu chana dal

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 6-8
  • Uşor

Acest curry de miel și chana dal este un fel de mâncare delicios cu o oală care nu necesită cu adevărat părți speciale, cu excepția orezului sau a pâinii, a puțină salată și a unui pic de iaurt cremos.


Încercați această rețetă Rețetă curry de miel, apoi verificați curry-ul nostru Rajasthani, curry de pui cu aragaz lent și mai multe rețete de curry indian. Autorul rețetei Nik Sharma spune: „Indiferent de [Christmas] vacanță, mielul este o carne de sărbătoare în familia mea și servit cu un platou mare de orez basmati cu cereale lungi îmbărbătat cu parfum de mirodenii … Îl servesc în fiecare an în timpul sezonului de vacanță mai rece, datorită căldurii reconfortante pe care o poartă acest curry. ”


Nik Sharma este fotograf, autor și cronist pentru San Francisco Chronicle. Prima sa carte Sezonul: Arome mari, mâncare frumoasă (25 GBP, Cronica Cărților) a ieșit acum. Găsește-l pe Instagram @abrowntable și pe blogul său la abrowntable.com.

Ingrediente

  • chana dal (naut despicat) 200g
  • ceapa 4 mari, 1 tocate aproximativ, 3 feliate subțire
  • usturoi cuișoare tocate pentru a face 2 linguri
  • ghimbir tocat pentru a face 2 linguri
  • ghee, unt clarificat sau ulei de măsline extravirgin 4 linguri
  • picior de miel dezosat 1kg, tăiat cubulețe
  • coriandru 1 lingură
  • garam masala 1 lingură
  • cuișoare 4, zdrobit
  • boabe de piper negru măcinat pentru a face ½ linguriță
  • Cayenne ½ linguriță
  • lămâie verde 1, suc pentru a face 2 linguri
  • frunze de coriandru tocate aproximativ pentru a face 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Înmuiați chana dal în multă apă rece timp de 1 oră.

  • Pasul 2

    Se amestecă ceapa tocată aproximativ într-un blender sau într-un mic robot de bucătărie cu usturoiul, ghimbirul și 125 ml de apă până se omogenizează complet.

  • Pasul 3

    Încălziți ghee-ul sau uleiul într-o tigaie sau caserolă la foc mediu-mare. Odată fierbinți, prăjiți ceapa tăiată felii timp de 25-30 de minute sau până devin maro închis. Scoateți ceapa într-un platou tapetat cu hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de grăsime.

  • Pasul 4

    Bateți bucățile de miel uscate cu hârtie de bucătărie, condimentați cu puțină sare, apoi prăjiți-le, în loturi, în grăsimea rămasă la foc mediu-mare timp de 4-5 minute, fierbând până se rumenesc bine. Utilizați o lingură cu fante pentru a scoate mielul pe o farfurie.

  • Pasul 5

    Reduceți căldura la mediu-scăzut. Gatiti piureul de ceapa timp de 10-12 minute, amestecand ocazional. Adăugați coriandru măcinat, garam masala, cuișoare, boabe de piper și cayenne și continuați să gătiți timp de 3-4 minute, amestecând, până când grăsimea începe să se separe și se formează o pastă groasă. Scurgeți dalul și adăugați-le în tigaie, urmate de carnea rumenită și orice sucuri. Adăugați 500ml de apă, ridicați focul la mare și aduceți la fierbere. Reduceți la foc mic, acoperiți cu un capac greu și gătiți timp de 1 oră, amestecând ocazional. Adăugați ceapa rumenită, acoperiți și gătiți încă 30 de minute. Carnea ar trebui să fie fragilă – dacă nu, mai dă 20-30 de minute. Se amestecă sucul de lămâie și se condimentează. Se ornează cu coriandru și se servește cu orez, pâini plate sau naans și puțin iaurt.

Informatii nutritionale

  • Kcals 455
  • Gras 23.8g
  • Saturează 11.5g
  • Carbohidrați 26.6g
  • Zaharuri 7.7g
  • Fibră 3g
  • Proteină 32.2g
  • Sare 0,2g
.
#Miel #curry #chana #dal
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast