Tipul bucătăriei:
Mini plăcinte filo pancetta
- face 24
- Uşor
Impresionante, dar ușoare, aceste plăcinte filo delicate cu parmezan, pancetta și ceapă primăvară fac tartinele perfecte pentru băuturi.
Ingrediente
- panceta taiata cubulete 70 g
- ceapa verde 4, tocate fin
- ouă 4, bătut
- parmezan 25 g, ras fin
- unt 25 g, topit
- aluat filo 3 foi, tăiate în pătrate de 8 cm
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Se gateste pancetta intr-o tigaie antiaderenta pana isi pierde grasimea. Adăugați ceapa și gătiți până se înmoaie. Se raceste, apoi se pune intr-un bol cu ouale si branza. Se condimentează și se amestecă bine.
-
Pasul 2
Ungeți cu unt 2 forme de mini-brioșe cu 12 orificii. Se iau 3 sau 4 bucăți de filo și se așează una peste alta, suprapunându-se pentru a face o stea. Ungeți cu unt apoi împingeți într-o gaură pentru a face o ceașcă de patiserie. Repetați până când găurile sunt umplute. Împărțiți amestecul de ouă între ele și gătiți timp de 15-20 de minute până când se fixează și devin aurii.
Informatii nutritionale
- Kcals 46
- Gras 3.2g
- Carbohidrați 2g
- Fibră 0,1g
- Proteină 2.6g
- Sare 0,25g