Skip to content

Tipul bucătăriei:

16535

Mini-regina budincilor

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4

Efortul suplimentar merită pentru aceste budinci individuale spectaculoase. Perfect pentru o ocazie specială și suficient de elegant pentru cei mai pretențioși oaspeți.


Ingrediente

  • lapte 600 ml
  • lămâie 1, doar coaja
  • unt 35 g
  • ouă 4
  • zahăr tos auriu 200 g
  • brioşă 4 rulouri individuale
  • dulceata de mure 140 g
  • mure 450g

Metodă

  • Pasul 1

    Ungeți cu unt 4 rame individuale mari și încălziți cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4.

    Aduceți la fiert 600 ml lapte, coaja de 1 lămâie și 25 g unt, apoi stingeți focul.

    Bateți 4 gălbenușuri de ou cu 100g de zahăr tos auriu, apoi strecurați laptele fierbinte peste gălbenușurile de ou, bătând constant pentru a face o cremă.

  • Pasul 2

    Tăiați 4 rulouri de brioșă individuale și împingeți brioșa în rame, astfel încât să fie pline pe jumătate.

    Se toarnă crema peste brioșă și se lasă la macerat 5 minute, apoi se coace 20 de minute.

  • Pasul 3

    Intre timp, barbotati 140g gem de mure cu 450g mure timp de 6-8 minute intr-o tigaie putin adanca pana incep sa se inmoaie, apoi opriti focul.

    Când brioșul mai are câteva minute la cuptor, batem 4 albușuri spumă într-un castron foarte curat până formează vârfuri.

    Adăugați treptat 100 g de zahăr tos auriu și continuați să bateți până când capătă din nou vârf. Când brioșul este auriu și umflat, puneți murele cu lingura și acoperiți cu albuș.

    Se împrăștie fiecare cu puțin zahăr, apoi se coace 15 minute până devin aurii. Serviți cald.

#Miniregina #budincilor
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *