Tipul bucătăriei:
Miso crème brûlée
- servește 4 persoane
- Uşor
Recreați mâncăruri moderne de pub în confortul propriei case cu această rețetă ușoară de desert din cele patru picioare ale lui Islington
Ingrediente
- crema dubla 150ml
- păstăi de vanilie 1, înjumătățit și semințe răzuite
- pastă albă de miso 2 linguri
- galbenusuri de ou 5, consultați notele bucătarului de mai jos
- zahăr pudră 170g
Metodă
-
Pasul 1
Se toarnă smântâna într-o tigaie mică cu semințele de vanilie și pasta de miso, amestecând pentru a se dizolva, apoi se lasă să fiarbă ușor.
-
Pasul 2
Puneți gălbenușurile de ou și 110g de zahăr într-un castron și bateți până când sunt ușoare și pufoase. Adăugați puțină smântână fierbinte în ouă și bateți-o furioasă înainte de a turna restul și de a bate din nou.
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz 3. Împărțiți amestecul între 4 ramekine și puneți-l într-o tavă adâncă de copt. Se toarnă cu atenție suficientă apă clocotită în tavă pentru a ajunge la jumătatea ramekinelor și se introduce în cuptor pentru 30-35 de minute sau până când tocmai s-a întins.
-
Pasul 4
Se răcește, apoi se presară cu zahărul rămas și se folosește o suflantă sau se pune sub un grătar fierbinte pentru a carameliza.
Informatii nutritionale
- Kcals 449
- Gras 27.7g
- Saturează 14.5g
- Carbohidrați 44,8g
- Zaharuri 43.1g
- Proteină 5.3g
- Sare 0,7g