Tipul bucătăriei:
murături cu mărar
- Face 2 borcane de 500 ml
- Uşor
Această rețetă face murături dulci și foarte usturoase în stil american, care funcționează perfect cu carne de vită sărată sau cu o placă de salcam de casă
Ingrediente
- otet de vin alb 400 ml
- zahăr brun moale deschis 200g
- sare de mare fină 2 lingurițe
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- mărar ½ o grămadă mică
- seminte de coriandru 1 linguriță îngrămădită
- castraveți de creastă sau castraveți 2 (aproximativ 500g), capetele îndepărtate
Metodă
-
Pasul 1
Se toarnă oțetul într-o tigaie, se introduce zahărul și sarea și se încălzește la foc mediu, amestecând până când zahărul și sarea s-au dizolvat. Scoateți tigaia de pe foc înainte de a ajunge la punctul de fierbere, amestecați 200 ml apă rece, apoi lăsați-o să se răcească.
-
Pasul 2
Împărțiți uniform usturoiul zdrobit, crengile de mărar și semințele de coriandru între 2 borcane Kilner. Feliați castraveții în 1/ Runde de 4 ½cm, în funcție de cât de groase îți plac, și împachetează-le bine în borcane. Se toarnă cu grijă lichidul de decapare răcit în borcane, umplându-l aproape până la refuz.
-
Pasul 3
Tăiați capacele închise, dați ambelor borcane o agitare bună pentru a amesteca conținutul, apoi lăsați-le într-un dulap pentru a murat timp de 1 săptămână. Dați borcanelor o agitare bună în fiecare zi, cam așa, pentru a vă asigura că feliile de castraveți sunt expuse uniform lichidului de decapare și aromelor.