Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă rapidă de mărar

murături cu mărar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • Face 2 borcane de 500 ml
  • Uşor

Această rețetă face murături dulci și foarte usturoase în stil american, care funcționează perfect cu carne de vită sărată sau cu o placă de salcam de casă


Ingrediente

  • otet de vin alb 400 ml
  • zahăr brun moale deschis 200g
  • sare de mare fină 2 lingurițe
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • mărar ½ o grămadă mică
  • seminte de coriandru 1 linguriță îngrămădită
  • castraveți de creastă sau castraveți 2 (aproximativ 500g), capetele îndepărtate

Metodă

  • Pasul 1

    Se toarnă oțetul într-o tigaie, se introduce zahărul și sarea și se încălzește la foc mediu, amestecând până când zahărul și sarea s-au dizolvat. Scoateți tigaia de pe foc înainte de a ajunge la punctul de fierbere, amestecați 200 ml apă rece, apoi lăsați-o să se răcească.

  • Pasul 2

    Împărțiți uniform usturoiul zdrobit, crengile de mărar și semințele de coriandru între 2 borcane Kilner. Feliați castraveții în 1/ Runde de 4 ½cm, în funcție de cât de groase îți plac, și împachetează-le bine în borcane. Se toarnă cu grijă lichidul de decapare răcit în borcane, umplându-l aproape până la refuz.

  • Pasul 3

    Tăiați capacele închise, dați ambelor borcane o agitare bună pentru a amesteca conținutul, apoi lăsați-le într-un dulap pentru a murat timp de 1 săptămână. Dați borcanelor o agitare bună în fiecare zi, cam așa, pentru a vă asigura că feliile de castraveți sunt expuse uniform lichidului de decapare și aromelor.

.
#murături #mărar
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *