Tipul bucătăriei:
Oale de mousse de ciocolată mentă
- face 6
- Uşor
Doriți să serviți deserturi individuale oaspeților dvs. în acest Crăciun? Încercați vasele noastre cremoase de ciocolată și mentă pentru un mod impresionant de a vă termina cina
Încercați aceste oale de mousse de ciocolată cu menta, apoi verificați-ne profiterole, fleac sherry, yule log și altele Idei de desert de Crăciun.
Avem, de asemenea, o mulțime de rețete mai indulgente de mousse de ciocolată de încercat, inclusiv un mousse clasic de ciocolată, mousse de ciocolată avocado și tort de mousse de ciocolată.
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Această rețetă de vase de mousse de ciocolată cu menta stratificată este creată de câștigătorul original GBBO și brutar expert Edd Kimber Edd Kimber spune: „Ciocolata și menta sunt una dintre acele combinații care se simt întotdeauna potrivite la Crăciun, iar această mousse se apropie de dependență.”
Ingrediente
STRATURI DE MENTĂ DE CIOCOLATĂ ALBĂ
- ciocolata alba 100g, tocat mărunt
- crema dubla 100 ml, plus extra pentru servire (opțional)
- extract de mentă 3/4 linguriță
- colorant alimentar verde (pastele de gel sunt cele mai bune) câteva picături
STRATURI DE MOUSSE DE CIOCOLATĂ
- ciocolata neagra (65-70% solide din cacao) 100g, tocat
- tot laptele 3 linguri
- ouă 2 mari, albi și gălbenușuri separați
- zahăr pudră 60g
- crema dubla 200 ml
Metodă
-
Pasul 1
Faceți straturile de mentă punând ciocolata albă într-un castron și crema într-o tigaie mică. La foc mediu aduceți smântâna la foc mic apoi turnați peste ciocolată, împreună cu extractul de mentă și coloratul verde. Se amestecă până se omogenizează, apoi se lasă deoparte 30 de minute sau până se răcește ușor.
-
Pasul 2
Pentru a face mousse-ul de ciocolată, puneți ciocolata neagră într-un vas rezistent la căldură, așezat peste o tigaie cu apă la foc mic și încălziți, amestecând ocazional, până se topește. Scoateți vasul de pe foc și amestecați laptele. Se lasă deoparte să se răcească ușor.
-
Pasul 3
Bateți albușurile până se spumează apoi turnați încet zahărul în timp ce continuați să bateți până când amestecul deține vârfuri moi. Într-un castron separat, bateți smântâna până la vârfuri moi.
-
Pasul 4
Se amestecă gălbenușurile în amestecul de ciocolată neagră răcit, apoi se încorporează dubla smântână urmată de albușuri.
-
Pasul 5
Pentru a asambla, turnați puțin din stratul de mentă în fundul a 6 pahare mici (aproximativ 200 ml) și rotiți astfel încât să se niveleze. Puneți paharele în congelator timp de 10 minute sau până când stratul este stabilit. Se acoperă cu 2 linguri de amestec de mousse și se întinde cu grijă într-un strat uniform. Se congelează 10 minute ca înainte.
-
Pasul 6
Repetați acest proces de stratificare până când se utilizează toată mousse-ul. Dați la frigider deserturile terminate câteva ore sau peste noapte până când sunt gata de servit. Le puteți servi așa cum sunt sau cu o mică păpușă de frișcă, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 505
- Gras 40.6g
- Saturează 24.1g
- Carbohidrați 27.9g
- Zaharuri 26.6g
- Fibră 1.3g
- Proteină 6.1g
- Sare 0,2g