Skip to content

Tipul bucătăriei:

O farfurie acoperită cu pâine maro aurie, acoperită cu struguri roșii și brânză

Pâine cu gorgonzola și struguri

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 6
  • Uşor

Făina integrală oferă acestor pâine o aromă minunată de nucă. Acoperiți cu brânză albastră, struguri dulci și rozmarin parfumat pentru o garnitură sau o gustare impresionantă


Faceți aceste pâine plate cu gorgonzola și struguri, apoi consultați rețetele noastre de pâine plate italiană, turte integrale, focaccia și alte rețete de turte plate.

Ingrediente

  • făină de pâine albă tare 250 g, plus extra pentru praf
  • făină de pâine integrală 250 g
  • ulei de masline 2 linguri, plus suplimentar pentru burniță
  • drojdie uscată cu acțiune rapidă plic de 7 g
  • gorgonzola 150 g, tăiate în bucăți mici
  • struguri roșii 200 g
  • rozmarin 3 crengute, rupte in crengute mai mici

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecați făina de pâine, uleiul, drojdia și 2 lingurițe de sare de mare fină într-un castron. Adăugați 300 ml de apă caldă și amestecați cu mâinile într-un aluat. Întindeți aluatul pe o suprafață de lucru ușor înfăinată și frământați timp de 8-10 minute sau până când este omogen și elastic. Se transferă într-un castron uns cu ulei, se acoperă și se lasă la crescut la loc cald timp de 1 oră.

  • Pasul 2

    Bateți aluatul înapoi în bol, apoi împărțiți-l în șase bile. Întindeți fiecare bilă pe o suprafață de lucru ușor înfăinată într-o pâine ovală, de aproximativ 15 cm x 10 cm. Transferați turțile pe foi de copt unse cu ulei, ținându-le bine distanțate, apoi lăsați la crescut încă 30 de minute.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Înțepă fiecare pâine cu degetul arătător pentru a face mai multe crestaturi, apoi presează câteva bucăți de brânză, struguri și câteva crenguțe de rozmarin în fiecare dintre pâine. Stropiți cu puțin ulei și stropiți cu sare de mare.

  • Pasul 4

    Coaceți timp de 15-20 de minute sau până când pâinea este aurie și umflată, iar strugurii s-au înmuiat (poate fi necesar să faceți acest lucru în loturi). Se răcește până se încălzește sau la temperatura camerei și se servește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 439
  • Gras 11.8g
  • Saturate 5.5g
  • Carbohidrați 64,6g
  • Zaharuri 6.2g
  • Fibră 6.1g
  • Proteină 15.5g
  • Sare 2g
#Pâine #gorgonzola #și #struguri
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *