Tipul bucătăriei:
Pâine cu gorgonzola și struguri
- face 6
- Uşor
Făina integrală oferă acestor pâine o aromă minunată de nucă. Acoperiți cu brânză albastră, struguri dulci și rozmarin parfumat pentru o garnitură sau o gustare impresionantă
Faceți aceste pâine plate cu gorgonzola și struguri, apoi consultați rețetele noastre de pâine plate italiană, turte integrale, focaccia și alte rețete de turte plate.
Ingrediente
- făină de pâine albă tare 250 g, plus extra pentru praf
- făină de pâine integrală 250 g
- ulei de masline 2 linguri, plus suplimentar pentru burniță
- drojdie uscată cu acțiune rapidă plic de 7 g
- gorgonzola 150 g, tăiate în bucăți mici
- struguri roșii 200 g
- rozmarin 3 crengute, rupte in crengute mai mici
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați făina de pâine, uleiul, drojdia și 2 lingurițe de sare de mare fină într-un castron. Adăugați 300 ml de apă caldă și amestecați cu mâinile într-un aluat. Întindeți aluatul pe o suprafață de lucru ușor înfăinată și frământați timp de 8-10 minute sau până când este omogen și elastic. Se transferă într-un castron uns cu ulei, se acoperă și se lasă la crescut la loc cald timp de 1 oră.
-
Pasul 2
Bateți aluatul înapoi în bol, apoi împărțiți-l în șase bile. Întindeți fiecare bilă pe o suprafață de lucru ușor înfăinată într-o pâine ovală, de aproximativ 15 cm x 10 cm. Transferați turțile pe foi de copt unse cu ulei, ținându-le bine distanțate, apoi lăsați la crescut încă 30 de minute.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Înțepă fiecare pâine cu degetul arătător pentru a face mai multe crestaturi, apoi presează câteva bucăți de brânză, struguri și câteva crenguțe de rozmarin în fiecare dintre pâine. Stropiți cu puțin ulei și stropiți cu sare de mare.
-
Pasul 4
Coaceți timp de 15-20 de minute sau până când pâinea este aurie și umflată, iar strugurii s-au înmuiat (poate fi necesar să faceți acest lucru în loturi). Se răcește până se încălzește sau la temperatura camerei și se servește.
Informatii nutritionale
- Kcals 439
- Gras 11.8g
- Saturate 5.5g
- Carbohidrați 64,6g
- Zaharuri 6.2g
- Fibră 6.1g
- Proteină 15.5g
- Sare 2g