Skip to content

Tipul bucătăriei:

17984

Panna cotta cu iaurt cu căpșuni muscat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Mierea de salcâm este cea mai bună pentru aceste panna cotta în stil arab, deoarece are o aromă ușoară, florală. Nu fi tentat să folosești unul cu aromă mai puternică


Faceți aceste panna cotta cu iaurt, apoi verificați-ne panna cotta de vaniliepanna cotta cu fructul pasiunii, panna cotta de ciocolată albă și altele Rețete de deserturi în stil italian. Pentru mai multe sfaturi de experți, citiți ghidul nostru de rețete pe cum se face panna cotta.

Ingrediente

  • ulei de arahide pentru ungerea formelor
  • gelatină din frunze 5 foi
  • cremă unică 500 ml
  • miere de salcâm 140 g, sau miere simplă care curge
  • iaurt grecesc 500 g
  • apa de flori de portocal 2 lingurite
  • vin de muscat 2 linguri

CĂPȘUNE

  • căpșune 500 g
  • zahăr pudră 2 linguri
  • vin de muscat 3 linguri
  • apa de flori de portocal 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Întindeți puțin ulei în interiorul a 8 forme de 150 ml sau a unui vas sau a unei forme de 1,2 litri.

    Înmuiați frunzele de gelatină în apă rece timp de 5 minute pentru a se înmuia. Încinge smântâna și mierea împreună ușor, amestecând până când zahărul se dizolvă.

    Se mărește focul apoi se scoate tigaia chiar înainte ca crema să dea în clocot.

    Stoarceți excesul de apă din gelatină și amestecați-l în crema fierbinte, urmat de iaurt, apă de flori de portocal și vin.

    Se toarna in forme si se lasa la racit. Dați la rece panna cotta, acoperită cu folie alimentară, cel puțin 4 ore sau până la 2 zile înainte de servire.

  • Pasul 2

    Decorticați căpșunile, înjumătățindu-le dacă sunt mari și amestecați cu zahărul, vinul și apa de flori de portocal într-un castron.

    Se lasa la macerat la temperatura camerei o jumatate de ora sau cam asa ceva.

  • Pasul 3

    Pentru a transforma panna cotta, scufundați exteriorul fiecărei forme în apă fierbinte timp de 2 secunde, apoi răsturnați-l pe o farfurie de servire.

    Țineți strâns matrița și farfuria împreună în timp ce îi dați o lovitură și o agitați; crema ar trebui să se clătinească.

    Înconjurați panna cotta cu căpșunile și orice sucuri care s-au adunat în bol.

#Panna #cotta #iaurt #căpșuni #muscat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *