Tipul bucătăriei:
Panna cotta cu piersici
- serveste 6
- Uşor
Serviți piersici proaspete cu panna cotta pentru un desert elegant, dar înșelător de ușor. Piersicile albe sunt considerate partea elegantă a familiei, dar cele galbene funcționează la fel de bine în această rețetă.
Faceți această rețetă de panna cotta cu piersici proaspete, apoi verifică-ne panna cotta de vaniliepanna cotta cu fructul pasiunii, panna cotta de ciocolată albă și altele Rețete de deserturi în stil italian. Pentru mai multe sfaturi de experți, citiți ghidul nostru de rețete pe cum se face panna cotta.
Ingrediente
- piersici albe sau galbene 6, înjumătățit și cu pietre
- Sauternes sau alt vin dulce 2 linguri
- zahăr Demerara 2 linguri
panna cotta
- ulei de floarea soarelui
- lapte plin de grăsime 300 ml
- crema dubla 350 ml
- zahăr pudră 100 g
- pudră de gelatină 2 lingurițe sau 4 frunze de gelatină înmuiate în apă rece
- Sauternes sau alt vin de desert 75ml
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face panna cotta, ungeți 4 forme de budincă de 150 ml cu puțin ulei de floarea soarelui. Intr-o tigaie se pune laptele si smantana. Se adauga zaharul, se aduce incet la fiert apoi se ia de pe foc. Turnați 150 ml din amestecul de lapte într-un bol mic, adăugați gelatina și amestecați până se dizolvă complet. Lăsați restul amestecului să se răcească la temperatura camerei. Se amestecă cele 2 amestecuri, se adaugă sotele și se strecoară printr-o sită fină în forme. Răciți până se fixează.
-
Pasul 2
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Punem piersicile intr-o tava de copt, impartim sotelele intre piersici, turnand-o in gauri, si presaram peste zahar. Coaceți 30 de minute sau până când piersicile sunt moi și ușor caramelizate. Serviți panna cotta turnată pe farfurii cu piersici.
Informatii nutritionale
- Kcals 466
- Gras 33.4g
- Carbohidrați 35.4g
- Fibră 1.6g
- Proteină 5.2g
- Sare 0,11g