Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Panna Cotta cu zara cu gutui la cuptor si fistic

Panna cotta cu zar și apă de trandafiri

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 6
  • Uşor

Delicioasă și cremoasă, această rețetă de panna cotta este atât de ușor de făcut. Fabricat cu zară, are o textură ușoară minunată și servit cu gutui prăjiți și fistic, cu siguranță vă va impresiona oaspeții.


Faceți această panna cotta cu lapte de unt și apă de trandafiri pentru un desert la cină, apoi verifică-ne panna cotta de vaniliepanna cotta cu fructul pasiunii, panna cotta de ciocolată albă și altele Rețete de deserturi în stil italian. Pentru mai multe sfaturi de experți, citiți ghidul nostru de rețete pe cum se face panna cotta.

Ingrediente

  • frunze de gelatina 3
  • crema dubla 350 ml
  • zahăr tos auriu 70 g
  • zer 350 g
  • pastaie de vanilie 1, despicat și însămânțat
  • apa de trandafiri 1-2 lingurite
  • fistic întregi sau tăiate sau decojite 2 linguri de servit

gutui copt

  • gutui 4
  • zahăr tos auriu 250 g
  • foi de dafin 2
  • lămâie necerată 1, decojit
  • pastaie de vanilie 1, împărțit în jumătate pe lungime
  • cidru 120 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 150C/ventilator 130C/gaz 2. Clătește și șterge gutuile. Tăiați-le în sferturi pe lungime, dar nu vă obosiți să îndepărtați miezul. Puneți sferturile tăiate în sus într-o tavă de copt, presărați peste zahăr, foile de dafin, coaja de lămâie și vanilie și adăugați cidrul sau 120 ml apă. Acoperiți cu folie și coaceți aproximativ 2 ore și jumătate, întorcând fructele de câteva ori. Când gutuile sunt moi și lipicioase, sunt gata.

  • Pasul 2

    Înmuiați gelatina în apă rece până devine moale. Se încălzește smântâna dublă, zahărul, zara și vanilia până sub punctul de fierbere, amestecând din când în când. Se ia de pe foc si se adauga gelatina (se scutura orice apa). Se răcește la temperatura camerei, amestecând din nou din când în când, apoi strecoară amestecul printr-o sită fină. Adăugați apă de trandafiri după gust. Ar trebui să fie perceptibil, dar nu copleșitor. Nu ca parfumul. Se toarnă în forme de dariole și se lasă la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte.

  • Pasul 3

    Pentru a servi, scufundați formele de dariole pentru scurt timp în apă clocotită și turnați-le pe o farfurie. Serviți câteva felii de gutui (la temperatura camerei) alături de panna cotta și puneți o lingură din siropul de gutui peste și de jur împrejur, acoperite cu o stropire de fistic pentru a decora. (Gutuia suplimentară poate fi consumată cu iaurt la micul dejun.)

Informatii nutritionale

  • Kcals 573
  • Gras 31.7g
  • Carbohidrați 66.2g
  • Fibră 1.2g
  • Proteină 3.8g
  • Sare 0,1g
#Panna #cotta #zar #și #apă #trandafiri
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *