Tipul bucătăriei:
Panna cotta de vanilie cu vârtej de espresso
- face 10
Panna cotta este o budincă italiană de smântână care a fost întărită ușor cu gelatină. Această versiune are un vârtej delicios de cafea espresso în mijloc pentru o atingere suplimentară.
Ingrediente
- ulei de floarea soarelui
- lapte plin de grăsime 375 ml
- crema dubla 375 ml
- pastaie de vanilie ½
- zahăr tos auriu 100 g
- gelatină pudră 2 lingurite
vârtej de espresso
- zahăr brun deschis moale 3 linguri
- pudră de cafea espresso instant 2 lingurite
- gelatină pudră 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Ungeți 10 pahare mici sau forme cu puțin ulei.
-
Pasul 2
Pentru a face panna cotta de vanilie, puneți laptele și smântâna într-o cratiță. Se adauga pastaia de vanilie si zaharul. Se aduce încet la fierbere, apoi se ia de pe foc.
-
Pasul 3
Presărați gelatina peste și amestecați până când gelatina s-a dizolvat complet. Se lasa la racit si se infuza cu vanilie. Se strecoară printr-o sită fină în formele pentru budincă. Se lasa pana la rece si incepe sa se ingroase (va dura aproximativ 45 de minute la frigider).
-
Pasul 4
Pentru a face espresso-ul să se învârtească, puneți zahărul într-o tigaie mică, adăugați 250 ml apă și aduceți la fierbere. Continuați să fierbeți până când siropul scade la jumătate. Se ia de pe foc, se adauga pudra de espresso si gelatina si se amesteca pana se dizolva gelatina.
-
Pasul 5
Când amestecul de vanilie s-a îngroșat, se scoate din frigider și se stropește siropul espresso în fiecare formă. Apoi amestecați cele două amestecuri împreună folosind mânerul unei lingurițe. Răciți timp de 2 ore sau până când se fixează.
-
Pasul 6
Scufundați rapid formele într-un castron cu apă fierbinte și turnați-le pe farfurii de servire sau serviți-le în pahare.
Informatii nutritionale
- Kcals 472
- Carbohidrați 29g
- Proteină 5.3g
- Gras 38g
- Sare 0,13g