Tipul bucătăriei:

Vanilie panna cottas servite în feluri mici de culoare albă

Panna cotta de vanilie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • face 4
  • Un mic efort

Încercați acest desert italian super-simplu, super cremos, clasic – este modul ideal de a impresiona oaspeții la următoarea cină


Faceți această panna cotta de vanilie, apoi verificați panna cotta cu nucă de cocos, panna cotta cu fructe de pasiune și panna cotta cu ciocolată albă. Pentru mai multe sfaturi de specialitate, citiți ghidul nostru de rețete despre cum să faceți panna cotta.

Acest minunat desert oscilant își are originea în Piemonte, în nordul Italiei, unde utilizarea cremei este mai răspândită. După multe experimentări, l-am redus la o formulă simplă de 500 ml lichid la 2½ frunze de gelatină și 80g zahăr tos. Lichidul se poate face dintr-un singur ingredient sau dintr-o combinație de ingrediente, cum ar fi smântână simplă sau dublă, iaurt natural sau în stil grecesc, lapte, lichior de cafea sau sucuri de fructe.

Ingrediente

  • gelatină de frunze 2½ frunze sau folosiți 7g gelatină praf
  • lapte 200 ml
  • crema dubla 300ml
  • semințe de păstăi de vanilie din 1 păstăi de vanilie sau utilizați 1 linguriță de pastă de fasole de vanilie (am folosit pastă de fasole de vanilie Nielsen-Massey)
  • zahăr tos sau glazură 80g

Metodă

  • Pasul 1

    Înmuiați frunzele de gelatină în puțină apă rece sau urmați instrucțiunile pachetului pentru înmuierea gelatinei sub formă de pulbere.

  • Pasul 2

    Combinați laptele și smântâna într-un castron, apoi turnați aproximativ un sfert din amestec într-o cratiță la foc mic. Adăugați semințele de vanilie sau pasta de fasole. Includeți zahărul și amestecați până se dizolvă, apoi scoateți-l de pe foc. Strângeți apa din foile de gelatină și adăugați-le în tigaie (sau adăugați gelatina praf). Se amestecă până se dizolvă gelatina, readucând tigaia la căldură dacă este necesar.

  • Pasul 3

    Strecurați lichidul încălzit printr-o sită în vasul cu laptele și smântâna (strecurarea amestecului ajută la îndepărtarea oricărei gelatine nedizolvate). Se amestecă. Puneți castronul pe o a doua castronă mai mare, umplută cu gheață și apă rece. Se lasă să se răcească, amestecând ocazional (acest lucru ajută la dispersarea uniformă a semințelor de vanilie).

  • Pasul 4

    Când panna cotta abia începe să se întindă, amestecați-o în forme de budincă de 120 ml, apoi transferați-le în frigider și lăsați-le la rece. Alternativ, setați panna cottas în pahare, pahare martini sau alte pahare de desert. Scufundați exteriorul matrițelor în apă fierbinte timp de câteva secunde pentru a ajuta la slăbirea panna cottas, apoi transformați-vă în farfurii sau boluri și serviți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 483
  • Gras 41.1g
  • Saturează 25.6g
  • Carbohidrați 23g
  • Proteină 4.4g
  • Sare 0,1g
.
#Panna #cotta #vanilie
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast