Skip to content

Tipul bucătăriei:

Parfait de caramel cu unt de arahide sărat

Parfait de caramel cu unt de arahide sărat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6

Caramelul sărat este un ingredient foarte la modă în meniurile restaurantelor. Acest parfait de înghețată congelată adaugă unt de arahide în amestec pentru o budincă cu adevărat indulgentă.


Ingrediente

  • zahăr tos auriu 300 g
  • unt sărat 50 g
  • crema dubla 284 ml
  • ouă 5, numai gălbenușuri
  • lapte 500 ml

caramel cu unt de arahide

  • zahăr tos auriu 100 g
  • unt de arahide crocant 2 linguri
  • sare de mare

Metodă

  • Pasul 1

    Faceți caramelul cu unt de arahide încălzind zahărul într-o tigaie la foc mediu – folosiți o tigaie de culoare deschisă, astfel încât să puteți vedea ce culoare are caramelul și asigurați-vă că este suficient de mare pentru a lua zahărul într-un strat subțire. Odată ce zahărul începe să se topească, înclinați tigaia și amestecați conținutul pentru a menține căldura constantă. Folosiți o lingură de lemn pentru a amesteca marginile în centru dacă este necesar. Continuați să gătiți până când zahărul se caramelizează la un auriu închis.

  • Pasul 2

    Luați de pe foc și lăsați să se răcească puțin înainte de a adăuga untul de arahide și un praf mare de sare și a topi din nou bucata de caramel pe care o va forma. Turnați pe o foaie de copt unsă cu ulei și turnați într-o băltoacă cât mai subțire puteți. Aveți grijă deoarece foaia se va încinge foarte tare.

  • Pasul 3

    Pentru inghetata se topeste la fel zaharul, odata ce este caramelizat se adauga untul si smantana si se topesc totul impreuna. Turnați acest amestec în gălbenușurile de ou și amestecați totul împreună. Adăugați laptele și apoi strecurați lotul înapoi într-o tigaie curată. Gatiti usor la foc mediu, amestecand tot timpul pana cand amestecul incepe sa se ingroase putin. nu-l găti prea mult sau se va amesteca. Se strecoară într-o mașină de înghețată sau într-o cutie rezistentă la congelator și se amestecă sau se îngheață până când amestecul este aproape solid. Dacă folosiți o cutie, bateți amestecul energic o dată sau de două ori cât se întărește.

  • Pasul 4

    Între timp, spargeți caramelul cu unt de arahide în bucăți mari. Amestecați-le în înghețată, dar nu amestecați prea mult – doriți mai degrabă cusături decât o distribuție uniformă. Puneți într-o cutie rezistentă la congelator și congelați peste noapte. Serviți în linguri.

Informatii nutritionale

  • Kcals 326
  • Carbohidrați 46,7g
  • Proteină 11.3g
  • Gras 11.8g
  • Sare 0,58g
  • Fibră 2.1g
#Parfait #caramel #unt #arahide #sărat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *