Tipul bucătăriei:
Parfaituri din ficat de pui
- serveste 6
- Puțin efort
Provocați-vă cu acest parfait din ficat de pui cu eșalotă și usturoi. Serviți pe felii de brioș prăjite ca aperitiv pentru a vă impresiona oaspeții
Ingrediente
- ficat de pui 400 g
- unt 150g, plus 50g pentru blatul parfaiturilor
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- șalotă 1, tocat
- cimbru 1 crenguță mare, plus crenguțe deasupra
- Cinci condimente chinezești o ciupitura
- crema dubla 2 linguri
- chifle de brioșă 4, feliate și prăjite pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați ficatul oricăror bucăți verzi (acestea vor fi amare) sau tendoane. Se încălzește un buton de unt într-o tigaie mare și se prăjește ușor ficații cu usturoi, eșalotă, cimbru și cinci condimente chinezești.
Se prăjește până când ficații sunt rumeniți, dar încă moale când sunt presați, și roz (dar nu crud) în mijloc.
-
Pasul 2
Puneți ficații într-un robot de bucătărie. Trimiteți până la o pastă, apoi adăugați restul de unt și smântână. Împingeți amestecul printr-o sită – este plictisitor, dar merită pentru o textură cu adevărat netedă. Asezoneaza bine.
Împărțiți amestecul între 6 rame mici de porțelan sau de sticlă și neteziți suprafața.
-
Pasul 3
Topiți ultimele 50 g de unt într-o tigaie și lăsați substanțele solide din lapte să se așeze pe fund. Puneți o crenguță de cimbru deasupra fiecărui ramekin și turnați puțin unt peste fiecare. Răciți pentru a se fixa.
-
Pasul 4
Pentru a servi, aduceți parfaiturile la temperatura camerei și mâncați cu chifle brioșe prăjite.
Informatii nutritionale
- Kcals 336
- Gras 31.6g
- Saturate 19.3g
- Carbohidrați 0,7g
- Fibră 0,1g
- Proteină 12.2g
- Sare 0,7g