Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă Gougères cu brânză și usturoi

Parmezan și usturoi afumat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Un mic efort

Verificați aceste chifle choux moi, ambalate cu parmezan de nuci și smântână de usturoi afumat. Aceste chifle impresionante provin de la restaurantul din estul Londrei, Sapling. Folosiți usturoi obișnuit dacă nu găsiți afumat


Ingrediente

CHOUX BUNS

  • unt nesarat 40g
  • sare de mare fină o ciupitura
  • usturoi afumat ½ un cuișor, zdrobit
  • făină simplă 65g
  • piper roșu o ciupitura
  • piper alb o ciupitura
  • ouă 2
  • parmezan 50g, ras fin, plus un plus de servit

CREMA PARMESANĂ

  • tot laptele 75 ml
  • usturoi afumat ½ un cuișor, zdrobit
  • parmezan 50g, ras fin
  • crema dubla 300ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți untul, sarea, usturoiul și 90ml apă într-o tigaie mare până ajunge la fierbere. Într-un castron, amestecați făina, Cayenne și piperul alb, apoi, câte 1 lingură pe rând, adăugați amestecul în tigaie, amestecând constant la foc mic. Când aluatul choux este neted și iese curat de pe laturile tigaii, scoateți-l de pe foc și lăsați-l să se răcească timp de 10 minute. Introduceți aluatul într-un castron mare și larg și, câte unul, bateți ouăle, adăugând mai multe ouă numai după ce precedentul este complet încorporat. Pliați 1/ 2 introduceți parmezanul prin aluat și puneți-l într-o pungă de conducte prevăzută cu o duză de 1 cm.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 200 ° C / ventilator 180 ° C / gaz 6. Introduceți aluatul pe tăvi tapetate cu hârtie de copt în runde de 8 x 4 cm distanțate la 2-3 cm distanță, presărați fiecare cu parmezanul rămas și coaceți în cuptor pentru 20 de minute, apoi reduceți temperatura cuptorului la 170C / ventilator 150C / gaz 3, fără a deschide ușa, timp de 5 minute. Se răcește complet pe o grătar.

  • Pasul 3

    Pentru a face smântâna, încălziți laptele cu usturoiul și parmezanul, aduceți-l la fierbere apoi treceți printr-o sită fină și răciți.

  • Pasul 4

    Amestecați laptele infuzat cu smântâna dublă și folosiți bătători electrice pentru a bate până la vârfuri moi, apoi răzuieți într-o pungă de conducte și răciți-vă.

  • Pasul 5

    Folosiți un cuțit zimțat pentru a tăia chiflele în jumătate și pentru a ține o cantitate generoasă de cremă de parmezan pe bază. Puneți capacul și radeți peste mai mult parmezan.

Informatii nutritionale

  • Kcals 736
  • Gras 64,9g
  • Saturează 39.9g
  • Carbohidrați 15.2g
  • Zaharuri 2.6g
  • Fibră 0,7g
  • Proteină 22.5g
  • Sare 1.1g
.
#Parmezan #și #usturoi #afumat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *