Tipul bucătăriei:
pasticcio grecesc
- serveste 6
- Puțin efort
Aveți o săptămână plină de sarcini la serviciu sau doar aveți chef de un pic de răsfăț? Încărcați-vă cu niște carbohidrați vitali care furnizează energie cu rețeta noastră bogată și luxoasă de pasticcio grecesc
Încercați acest pasticcio grecesc, apoi verificați musaca, spanakopita, salata grecească și mai multe rețete grecești.
Ingrediente
- tocată de miel 400 g
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- crengute de cimbru 3
- foi de dafin 2
- scorțișoară măcinată 1 linguriță
- roșii cherry la conserva 2 cutii de 400 g
- vin rosu pahar de 175 ml
- cub de supa de miel 1
- tuburi subțiri de paste 350g precum elicoidali sau tortiglioni
- unt 50 g
- făină simplă 50 g
- lapte 500 ml
- cheddar 100g, ras
- ou 1
- nucşoară un grătar bun
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge o tigaie, se adauga mielul, se condimenteaza si se caleste pana se rumeneste. Nu ar trebui să aveți nevoie de ulei, deoarece mielul are suficientă grăsime naturală. Adăugați usturoiul și gătiți timp de 2 minute. Adăugați ierburile și scorțișoara și gătiți timp de 3-4 minute. Adăugați roșiile și vinul. Adăugați o ceașcă de apă și aduceți la fiert. Se sfărâmă în cubul de stoc și se asezonează. Gatiti 30 de minute.
-
Pasul 2
Între timp, faceți bechamelul. Topiți untul și amestecați făina pentru a face o pastă. Gatiti cateva minute, amestecand, apoi adaugati treptat laptele, amestecand de fiecare data pana obtineti un sos omogen. Se amestecă cheddarul apoi se ia de pe foc și se amestecă oul cu sare, piper și o răzătoare de nucșoară. Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6.
-
Pasul 3
Se fierb pastele apoi se scurg. Puneți în sosul de miel și amestecați. Turnați pastele de miel într-un vas mare de copt, apoi turnați cu lingura peste bechamel. Coaceți 20-30 de minute până devin aurii.
Informatii nutritionale
- Kcals 634
- Gras 25.2g
- Saturate 13.5g
- Carbohidrați 62.2g
- Zaharuri 10.2g
- Fibră 5.1g
- Proteină 31.6g