Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Pavlova cu Rubarba si Crema

Pavlova de rubarbă și cremă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8-10
  • Uşor

Rubarba și cremă este o combinație clasică, iar îngrămădiți peste bezea ușoară ca pene este și mai bine. Această pavlova spectaculoasă este un desert grozav pentru cină


Faceți această pavlova cu rubarbă și cremă, apoi consultați rețetele noastre clasice de pavlova, pavlova cu fructe ale pasiunii, mini pavlova și alte rețete de pavlova.

Ingrediente

  • zahăr pudră 150 g
  • albușuri mari 6
  • zahăr pudră 150 g
  • faina de porumb 1 lingura
  • otet de vin alb 1 lingura
  • extract de vanilie 1 1/2 linguriță

RUBARBĂ

  • zahăr tos auriu 75 g
  • rubarbă 500 g, tăiate și tăiate în lungimi de 3-4 cm
  • pastaie de vanilie 1, despărțit
  • suc de lămâie o strângere

CUSTARD

  • galbenusuri de ou 4
  • zahăr tos auriu 2 lingurite
  • faina de porumb 2 linguri
  • cremă unică 300 ml
  • pastaie de vanilie 1, despicat sau 1 lingurita pasta de vanilie
  • crema dubla 300 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Începeți cu bezea. Încinge cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Tapetează o tavă mare cu pergament de copt antiaderent. Cu ajutorul unei teluri electrice, batem albusurile spuma, cu un praf de sare si zahar tos pana se mentine varfuri tari. Cerneți zahărul pudră și făina de porumb și continuați să amestecați timp de 3-4 minute până când amestecul devine foarte tare și strălucitor. Se amestecă oțetul și vanilia.

  • Pasul 2

    Turnați amestecul de bezea pe tava de copt tapetată într-un disc adânc, cu diametrul de 25 cm. Faceți părțile laterale mai sus decât centrul pentru a găzdui umplutura. Coaceți aproximativ 1 oră și 10 minute, până se întărește și devine crocant pe exterior, dar aproape că nu se colorează. Opriți cuptorul, sprijiniți ușa întredeschisă și răciți timp de 30 de minute. Scoateți din cuptor și răciți complet.

  • Pasul 3

    Pentru a face cremă, amestecați gălbenușurile, zahărul și făina de porumb într-un castron. Se încălzește smântâna și păstăia de vanilie într-o cratiță mică până aproape de fierbere, apoi pescuiește pastaia. Se toarnă peste amestecul de gălbenușuri, amestecând continuu. Reveniți în tigaia (curată) și gătiți la foc mic, amestecând timp de 5 minute sau până se îngroașă. Acoperiți suprafața cremei cu folie alimentară pentru a preveni formarea pielii și să se răcească.

  • Pasul 4

    Pentru a face compotul se pune zaharul intr-o cratita mare cu 150 ml apa si se dizolva la foc mic. Adaugam rubarba si pastaia de vanilie din crema. Se lasa sa se braconeze usor cateva minute pana se inmoaie, dar tot isi pastreaza forma. Scoateți rubarba din tigaie cu o lingură cu șuruburi și măriți focul, lăsând siropul să fiarbă până când se îngroașă și devine însiropat. Se amestecă sucul de lămâie și se lasă să se răcească. Se toarnă siropul peste rubarbă și se da la rece.

  • Pasul 5

    Bateți smântâna dublă și crema răcită împreună, până când amestecul își menține forma. Se pune pe pavlova. Folosiți o lingură cu fantă pentru a acoperi cu rubarbă, turnând peste siropul de rubarbă pentru a termina. Serviți imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 407
  • Gras 24.1g
  • Fibră 0,9g
  • Proteină 4.8g
  • Sare 0,2g
#Pavlova #rubarbă #și #cremă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *