Tipul bucătăriei:

Patru pere braconate cu pedro ximénez și sos de ciocolată

Pere brăzdate cu pedro ximénez și sos de ciocolată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

O idee fantezie de desert care profită la maxim de pere Williams, sos neted de ciocolată neagră și pedro ximénez sherry. Și durează doar 25 de minute pentru a face!


Ingrediente

  • Pere Williams (sau alte pere bune de gătit, cum ar fi Comice sau Anjou) 4
  • zahăr pudră 250g
  • pedro ximénez sherry 125 ml
  • anason stelat 1
  • scorţişoară 1 băț
  • ciocolata neagra 100g, tocat mărunt
  • crema dubla 50 ml
  • inghetata de vanilie a servi
  • fulgi de sare de mare a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Folosiți un balon de pepene galben sau o linguriță pentru a îndepărta cu grijă miezurile perelor prin baze, apoi nivelați fundurile astfel încât să stea plate. Puneți pere într-o tigaie cu zahărul, 100ml de sherry, anasonul stelat, bățul de scorțișoară și 400ml de apă. Încălziți încet la foc mic, apoi fierbeți ușor cu capacul timp de 15-20 de minute sau până când perele sunt foarte fragede (acest lucru poate dura mai mult, în funcție de cât de coapte sunt perele). Folosiți o lingură cu fante pentru a îndepărta fiecare pe o farfurie. Păstrați siropul de braconaj pentru a adăuga la cocktailuri, dacă doriți.

  • Pasul 2

    Incarcati ciocolata si smantana dubla intr-o tigaie mica cu restul de 25 ml de sherry si incalziti foarte usor, amestecand, pana se formeaza un sos neted.

  • Pasul 3

    Puneți sosul peste pere brăzdate și serviți fiecare cu o lingură de înghețată și un vârf de fulgi de sare de mare, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 321
  • Gras 17.6g
  • Saturează 10.3g
  • Carbohidrați 31.7g
  • Zaharuri 28.7g
  • Fibră 6.9g
  • Proteină 2.7g
.
#Pere #brăzdate #pedro #ximénez #și #sos #ciocolată
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast