Tipul bucătăriei:
Pere brăzdate cu pedro ximénez și sos de ciocolată
- servește 4 persoane
- Uşor
O idee fantezie de desert care profită la maxim de pere Williams, sos neted de ciocolată neagră și pedro ximénez sherry. Și durează doar 25 de minute pentru a face!
Ingrediente
- Pere Williams (sau alte pere bune de gătit, cum ar fi Comice sau Anjou) 4
- zahăr pudră 250g
- pedro ximénez sherry 125 ml
- anason stelat 1
- scorţişoară 1 băț
- ciocolata neagra 100g, tocat mărunt
- crema dubla 50 ml
- inghetata de vanilie a servi
- fulgi de sare de mare a servi
Metodă
-
Pasul 1
Folosiți un balon de pepene galben sau o linguriță pentru a îndepărta cu grijă miezurile perelor prin baze, apoi nivelați fundurile astfel încât să stea plate. Puneți pere într-o tigaie cu zahărul, 100ml de sherry, anasonul stelat, bățul de scorțișoară și 400ml de apă. Încălziți încet la foc mic, apoi fierbeți ușor cu capacul timp de 15-20 de minute sau până când perele sunt foarte fragede (acest lucru poate dura mai mult, în funcție de cât de coapte sunt perele). Folosiți o lingură cu fante pentru a îndepărta fiecare pe o farfurie. Păstrați siropul de braconaj pentru a adăuga la cocktailuri, dacă doriți.
-
Pasul 2
Incarcati ciocolata si smantana dubla intr-o tigaie mica cu restul de 25 ml de sherry si incalziti foarte usor, amestecand, pana se formeaza un sos neted.
-
Pasul 3
Puneți sosul peste pere brăzdate și serviți fiecare cu o lingură de înghețată și un vârf de fulgi de sare de mare, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 321
- Gras 17.6g
- Saturează 10.3g
- Carbohidrați 31.7g
- Zaharuri 28.7g
- Fibră 6.9g
- Proteină 2.7g