Tipul bucătăriei:
Piersici braconate la vin
- serveste 4
- Uşor
Profită la maximum de sezonul piersicilor cu acest deșert decadent de vară. Fiecare piersică poșată este acoperită cu frișcă, sirop și o împrăștiere de fistic
Ingrediente
- vin de desert 350 ml
- grenadină o liniuță (opțional)
- zahăr tos auriu 4 linguri
- crema dubla 170 ml
- fistic o mână mică
- frisca a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzesc 350 ml vin de desert, 200 ml apă, un strop de grenadină (opțional) și 4 linguri de zahăr tos auriu până se dizolvă. Adăugați 4 piersici și braconați timp de 15-20 de minute, sau până când se înmoaie. Scoateți piersicile din sirop și îndepărtați pielea.
-
Pasul 2
Reduceți lichidul la un sirop, mărind focul și fierbând. Între timp, bateți 170 ml de smântână și tocați o mână mică de fistic. Serviți fiecare piersică cu frișcă, puțin sirop și fistic.
#Piersici #braconate #vin