Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de placinta cu noroi din Mississippi

Placintă cu noroi din Mississippi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

O versiune de înghețată a plăcintei americane decadente cu noroi de ciocolată cu alune crocante și acoperită cu sos bogat de fudge.


Servește această plăcintă cu noroi din Mississippi pentru o sărbătoare specială de Ziua Recunoștinței sau verifică plăcinta cu nuci pecan, plăcinta cu dovleac, plăcinta cu mere și mai multe rețete de deserturi de Ziua Recunoștinței.

Ingrediente

  • inghetata de cafea cuva de 500 ml
  • alune prajite 50 g
  • înghețată de ciocolată cuva de 500 ml

COSTA DE CIOCOLATA

  • unt rece 85 g, tăiate în bucăți mici
  • făină simplă 170 g
  • pudră de cacao 30 g
  • zahăr brun închis 85 g

SOS FUDGE

  • ciocolata simpla (minim 50% cacao) 150g
  • frișcă oală de 142 ml
  • sirop auriu 3 linguri
  • extract de vanilie 1½ linguriță
  • zahăr pudră 180 g

Metodă

  • Pasul 1

    Tapetați baza unei forme de tartă de 20 cm cu fundul liber și adâncă cu pergament de copt. Pentru a face sosul fudge, puneți ciocolata, smântâna și siropul auriu într-o tigaie mică și încălziți ușor, amestecând din când în când, până când ciocolata se topește. Se amestecă extractul de vanilie și zahărul pudră. Misto.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Freci untul, făina, pudra de cacao și zahărul brun închis până când seamănă cu pesmet. Apăsați-le în baza și părțile laterale ale formei de tartă. Acoperiti cu o bucata de hartie de uns si incarcati cu fasole. Coaceți timp de 8-10 minute până când tocmai se fixează. Scoateți hârtia și fasolea de copt și răciți pe un grătar, încă în tavă.

  • Pasul 3

    Pentru a construi plăcinta, întindeți jumătate de sos de fudge răcit peste baza tartei. Tăiați înghețata de cafea în felii și apăsați-le pentru a face stratul de jos al plăcintei, umplând eventualele goluri cu înghețată. Se acopera cu folie alimentara si se pune la congelator pentru cel putin 1 ora.

  • Pasul 4

    Presarati alunele peste stratul de inghetata de cafea. Tăiați înghețata de ciocolată și apăsați feliile peste, pentru a face un al doilea strat. Se acopera si se pune la congelator pentru cel putin o ora.

  • Pasul 5

    Odată ce înghețata este complet fermă, întindeți deasupra restul de sos de fudge. Congelați până se întărește, apoi acoperiți cu folie alimentară. Păstrați până la o săptămână la congelator.

  • Pasul 6

    Cu o oră înainte de servire, desfaceți marginea plăcintei cu un cuțit subțire. Puneți plăcinta pe o cutie de conserve și împingeți în jos inelul exterior. Cu un cuțit de paletă, slăbiți baza și ridicați-o pe o farfurie de servire. Se da la frigider sa se inmoaie pana este gata de mancat. Se taie felii si se serveste singur sau cu frisca.

Informatii nutritionale

  • Kcals 725
  • Gras 38.9g
  • Carbohidrați 90,7g
  • Fibră 3.2g
  • Proteină 8.7g
  • Sare 0,4g
#Placintă #noroi #din #Mississippi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *