Tipul bucătăriei:
Placintă cu noroi din Mississippi
- serveste 8
- Uşor
O versiune de înghețată a plăcintei americane decadente cu noroi de ciocolată cu alune crocante și acoperită cu sos bogat de fudge.
Servește această plăcintă cu noroi din Mississippi pentru o sărbătoare specială de Ziua Recunoștinței sau verifică plăcinta cu nuci pecan, plăcinta cu dovleac, plăcinta cu mere și mai multe rețete de deserturi de Ziua Recunoștinței.
Ingrediente
- inghetata de cafea cuva de 500 ml
- alune prajite 50 g
- înghețată de ciocolată cuva de 500 ml
COSTA DE CIOCOLATA
- unt rece 85 g, tăiate în bucăți mici
- făină simplă 170 g
- pudră de cacao 30 g
- zahăr brun închis 85 g
SOS FUDGE
- ciocolata simpla (minim 50% cacao) 150g
- frișcă oală de 142 ml
- sirop auriu 3 linguri
- extract de vanilie 1½ linguriță
- zahăr pudră 180 g
Metodă
-
Pasul 1
Tapetați baza unei forme de tartă de 20 cm cu fundul liber și adâncă cu pergament de copt. Pentru a face sosul fudge, puneți ciocolata, smântâna și siropul auriu într-o tigaie mică și încălziți ușor, amestecând din când în când, până când ciocolata se topește. Se amestecă extractul de vanilie și zahărul pudră. Misto.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Freci untul, făina, pudra de cacao și zahărul brun închis până când seamănă cu pesmet. Apăsați-le în baza și părțile laterale ale formei de tartă. Acoperiti cu o bucata de hartie de uns si incarcati cu fasole. Coaceți timp de 8-10 minute până când tocmai se fixează. Scoateți hârtia și fasolea de copt și răciți pe un grătar, încă în tavă.
-
Pasul 3
Pentru a construi plăcinta, întindeți jumătate de sos de fudge răcit peste baza tartei. Tăiați înghețata de cafea în felii și apăsați-le pentru a face stratul de jos al plăcintei, umplând eventualele goluri cu înghețată. Se acopera cu folie alimentara si se pune la congelator pentru cel putin 1 ora.
-
Pasul 4
Presarati alunele peste stratul de inghetata de cafea. Tăiați înghețata de ciocolată și apăsați feliile peste, pentru a face un al doilea strat. Se acopera si se pune la congelator pentru cel putin o ora.
-
Pasul 5
Odată ce înghețata este complet fermă, întindeți deasupra restul de sos de fudge. Congelați până se întărește, apoi acoperiți cu folie alimentară. Păstrați până la o săptămână la congelator.
-
Pasul 6
Cu o oră înainte de servire, desfaceți marginea plăcintei cu un cuțit subțire. Puneți plăcinta pe o cutie de conserve și împingeți în jos inelul exterior. Cu un cuțit de paletă, slăbiți baza și ridicați-o pe o farfurie de servire. Se da la frigider sa se inmoaie pana este gata de mancat. Se taie felii si se serveste singur sau cu frisca.
Informatii nutritionale
- Kcals 725
- Gras 38.9g
- Carbohidrați 90,7g
- Fibră 3.2g
- Proteină 8.7g
- Sare 0,4g