Skip to content

Tipul bucătăriei:

Black Bottom Pie

Plăcintă de fund negru

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8
  • Uşor

Această rețetă pentru plăcintă de sud de Felicity Cloake își datorează numele bogatei sale baze de cacao negre și cremă de ciocolată, acoperite cu un mousse de rom și un nor de frișcă. Răsfăț pur, stil Dixie.


Ingrediente

  • Biscuiți Oreo 24, (doar timid de 2 pachete)
  • unt nesarat 55g, topit
  • tot laptele 500 ml
  • ouă 4, separate
  • zahăr tos auriu 225g
  • faina de porumb 4 lingurițe
  • sare fină 1/4 linguriță
  • ciocolata neagra 75g, tocat mărunt, plus un pic suplimentar deasupra
  • gelatină de frunze 6 coli
  • rom auriu sau întunecat 1 lingură
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • nucșoară măcinată 1/8 linguriță
  • crema dubla 250ml
  • zahăr glazură 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă Oreos în firimituri într-un robot de bucătărie, apoi se adaugă untul topit și se bate din nou scurt. Apăsați într-o formă de tort de 23cm, acoperiți și răciți.

  • Pasul 2

    Aduceți ușor laptele la fierbere într-o cratiță cu bază grea. Între timp, bateți gălbenușurile de ou și jumătate din zahărul tos împreună într-un castron mare, rezistent la căldură, până la o culoare mai palidă, apoi amestecați făina de porumb și sarea. Bateți în timp ce turnați laptele fierbinte pe gălbenușuri, apoi reveniți în tigaie și gătiți la foc mic, amestecând, până când amestecul acoperă partea din spate a unei linguri de lemn. Scoateți focul și turnați jumătate într-un castron, în timp ce acesta se răcește, înmuiați gelatina în apă rece până când este flexibilă. Strângeți apa din 2 dintre frunze. Se amestecă ciocolata și aceste frunze de gelatină în tigaie cu amestecul de cremă până se topesc, apoi se toarnă pe bază. Răcire.

  • Pasul 3

    Se amestecă romul, vanilia, nucșoara și restul de 4 frunze de gelatină în amestecul cald, rezervat și se lasă să se răcească complet.

  • Pasul 4

    Bateți albușurile la vârfuri moi, apoi adăugați restul de zahăr tos și bateți până când amestecul este rigid și lucios. Împingeți-l în cremă răcită, apoi lingurați deasupra cremă de ciocolată și lăsați-o să se răcească până la fixare – aproximativ 4 ore. Bateți smântâna și zahărul glace până la vârfuri moi, lingurați deasupra plăcintei, apoi radeți puțină ciocolată deasupra pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 643
  • Gras 38.1g
  • Saturează 22g
  • Carbohidrați 63g
  • Zaharuri 52.2g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 9.5g
  • Sare 0,8g
.
#Plăcintă #fund #negru
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *