Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de rădăcini fripte cu melasă de rodie

Prăjiți rădăcini cu melasă de rodie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Pune aceste legume superbe la cuptor în timp ce curcanul se odihnește. Melasa de rodie și semințele de chimen fac o diferență pentru această garnitură de Crăciun – merită să cumpărați ingredientele suplimentare


Ingrediente

  • dovleac 500 g, decojite și tăiate felii
  • păstârnac 8, decojite, tăiate în sferturi pe lungime și miezurile îndepărtate
  • morcovi 8 portocalii sau violet, decojite și tăiate în jumătate sau în sferturi pe lungime
  • napii 8, mic și înjumătățit
  • ulei de masline
  • semințe de chimen 2-3 lingurite
  • melasa de rodie 3-4 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Se aruncă legumele în ulei de măsline, apoi se aranjează pe o tavă mare antiaderentă. Se împrăștie peste sare de mare și semințele de chimen.

  • Pasul 2

    Se prăjește timp de 30-40 de minute până se înmoaie. Stropiți peste melasa de rodie înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 168
  • Gras 2.6g
  • Carbohidrați 28.3g
  • Fibră 10g
  • Proteină 4g
  • Sare 0,2g
#Prăjiți #rădăcini #melasă #rodie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *