Tipul bucătăriei:
Prăjiți rădăcini cu melasă de rodie
- serveste 8
- Uşor
Pune aceste legume superbe la cuptor în timp ce curcanul se odihnește. Melasa de rodie și semințele de chimen fac o diferență pentru această garnitură de Crăciun – merită să cumpărați ingredientele suplimentare
Ingrediente
- dovleac 500 g, decojite și tăiate felii
- păstârnac 8, decojite, tăiate în sferturi pe lungime și miezurile îndepărtate
- morcovi 8 portocalii sau violet, decojite și tăiate în jumătate sau în sferturi pe lungime
- napii 8, mic și înjumătățit
- ulei de masline
- semințe de chimen 2-3 lingurite
- melasa de rodie 3-4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Se aruncă legumele în ulei de măsline, apoi se aranjează pe o tavă mare antiaderentă. Se împrăștie peste sare de mare și semințele de chimen.
-
Pasul 2
Se prăjește timp de 30-40 de minute până se înmoaie. Stropiți peste melasa de rodie înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 168
- Gras 2.6g
- Carbohidrați 28.3g
- Fibră 10g
- Proteină 4g
- Sare 0,2g
#Prăjiți #rădăcini #melasă #rodie