Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un castron alb umplut cu un burete de migdale, pătat cu fulgi de migdale și acoperit cu o quenelle de mascarpone

Prajitura frangipane cu rubarba

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Combinați rubarba acidulată cu migdale măcinate în acest burete cu nuci și serviți cu crème fraîche pentru un desert ușor. Această rețetă vine de la restaurantul italian Manteca


Faceți acest tort frangipan cu rubarbă, apoi verificați prăjitura noastră cu rubarbă și cremă, crumble cu rubarbă, plăcintă cu rubarbă și mere și mai multe rețete cu rubarbă.

Ingrediente

  • unt nesarat 65g, plus extra pentru tavă
  • rubarba forțată 1 bastoane mari sau 2 mici
  • zahăr pudră 30 g
  • făină integrală 30g, cernute
  • sare de mare fină 2g
  • migdale macinate 65 g
  • zahăr pudră 100 g
  • extract de migdale 5 ml
  • albușuri de ou 90g (aproximativ 2-3 ouă), temperatura camerei
  • fulgi de migdale 30 g
  • crème fraîche, mascarpone sau inghetata a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți untul într-o tigaie mică la foc mediu-mare, amestecând constant, până se întunecă și miroase a nucă.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6, unt și tapetează o formă de tort de 15 cm. Se spală bine rubarba, se taie în bucăți de 1 cm și se pune într-un bol de mixare. Se amesteca cu zaharul si se lasa deoparte sa macereze in timp ce faci prajitura.

  • Pasul 3

    Puneți făina într-un alt bol mare cu sarea, migdalele măcinate și zahărul tos și amestecați pentru a se combina complet.

  • Pasul 4

    Într-un castron mare separat, amestecați extractul de migdale și albușurile până când începe să devină spumos.

  • Pasul 5

    Introduceți ingredientele uscate în amestecul de albușuri și amestecați ușor până se omogenizează. Cât timp untul este încă fierbinte, se toarnă în amestecul de aluat și se bate ușor până când untul este încorporat și amestecul este omogen. Turnați uniform aluatul în forma de tort pregătită.

  • Pasul 6

    Apăsați ușor rubarba tocată și presărați cu fulgi de migdale.

  • Pasul 7

    Coaceți timp de 15 minute, apoi reduceți temperatura la 180C/ventilator 160C/gaz 4 și coaceți încă 20-25 de minute sau până când este fiert. Va arăta lipici și moale din cauza apei din fructe. Daca prajitura incepe sa se rumeneasca prea mult, acoperim blatul cu folie. Serviți cu o lingură de crème fraîche, mascarpone sau înghețată, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 444
  • Gras 26.8g
  • Saturate 9.5g
  • Carbohidrați 39,5g
  • Zaharuri 34g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 9.8g
  • Sare 0,9g
#Prajitura #frangipane #rubarba
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *