Tipul bucătăriei:
Prăjituri cu pere de ciocolată amăruie
- serveste 6
Delicioasă, netedă și de-a dreptul îngăduitoare, această rețetă vă va pune zâmbetul pe buze. Aceste prăjituri mici au un centru secret de ciocolată topită în interiorul fiecărei pere.
Ingrediente
- pui sau pere mici 6 coapte, decojite
- ciocolata simpla 50 g, tăiate în 6 bucăți
- lămâie ½, suc
- unt nesarat 125 g, foarte moale
- zahăr ușor muscovado 150 g
- ouă 2, bătut
- cacao 2 linguri
- praf de copt ½ linguriță
- făină auto-crescătoare 125 g
- espresso puternic 1 lingura, racit
- sos de caramel de ciocolată încălzit, Merchant Gourmet face unul bun
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Ungeți șase cești de ceai sau ramekine rezistente la cuptor de 300 ml și tapetați bazele cu cercuri de pergament de copt.
-
Pasul 2
Tăiați o așchie de pe bazele de pere și păstrați. Folosiți un cuțit mic pentru a scobi miezurile. Pune o bucată de ciocolată în interiorul fiecărei pere și înlocuiește bazele. Stropiți cu puțină zeamă de lămâie pentru a nu se rumeni în timp ce faceți amestecul de prăjitură.
-
Pasul 3
Bateți untul și 125 g zahăr împreună până devine palid și pufos. Adăugați treptat oul bătut apoi cerneți peste cacao, praful de copt și făina.
Îndoiți espresso-ul. Împărțiți amestecul de prăjitură între cupe și împingeți câte o peră în fiecare, astfel încât să se așeze în poziție verticală în amestec.
Ar trebui să existe un spațiu de aproximativ 2 cm între partea de sus a cupelor și partea de sus a amestecului de tort.
Stropiți perele cu zahărul rămas.
-
Pasul 4
Gătiți în centrul cuptorului timp de 25-30 de minute până când este bine crescut și elastic. Lăsați 5 minute apoi treceți cu un cuțit ascuțit pe margini pentru a le elibera și lăsați pe un grătar să se răcească timp de 10 minute.
Demultiti (sau serviti in cupele lor daca doriti) si serviti cu sos de caramel de ciocolata.