Skip to content

Tipul bucătăriei:

16698

Prăjituri cu pere de ciocolată amăruie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6

Delicioasă, netedă și de-a dreptul îngăduitoare, această rețetă vă va pune zâmbetul pe buze. Aceste prăjituri mici au un centru secret de ciocolată topită în interiorul fiecărei pere.


Ingrediente

  • pui sau pere mici 6 coapte, decojite
  • ciocolata simpla 50 g, tăiate în 6 bucăți
  • lămâie ½, suc
  • unt nesarat 125 g, foarte moale
  • zahăr ușor muscovado 150 g
  • ouă 2, bătut
  • cacao 2 linguri
  • praf de copt ½ linguriță
  • făină auto-crescătoare 125 g
  • espresso puternic 1 lingura, racit
  • sos de caramel de ciocolată încălzit, Merchant Gourmet face unul bun

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Ungeți șase cești de ceai sau ramekine rezistente la cuptor de 300 ml și tapetați bazele cu cercuri de pergament de copt.

  • Pasul 2

    Tăiați o așchie de pe bazele de pere și păstrați. Folosiți un cuțit mic pentru a scobi miezurile. Pune o bucată de ciocolată în interiorul fiecărei pere și înlocuiește bazele. Stropiți cu puțină zeamă de lămâie pentru a nu se rumeni în timp ce faceți amestecul de prăjitură.

  • Pasul 3

    Bateți untul și 125 g zahăr împreună până devine palid și pufos. Adăugați treptat oul bătut apoi cerneți peste cacao, praful de copt și făina.

    Îndoiți espresso-ul. Împărțiți amestecul de prăjitură între cupe și împingeți câte o peră în fiecare, astfel încât să se așeze în poziție verticală în amestec.

    Ar trebui să existe un spațiu de aproximativ 2 cm între partea de sus a cupelor și partea de sus a amestecului de tort.

    Stropiți perele cu zahărul rămas.

  • Pasul 4

    Gătiți în centrul cuptorului timp de 25-30 de minute până când este bine crescut și elastic. Lăsați 5 minute apoi treceți cu un cuțit ascuțit pe margini pentru a le elibera și lăsați pe un grătar să se răcească timp de 10 minute.

    Demultiti (sau serviti in cupele lor daca doriti) si serviti cu sos de caramel de ciocolata.

#Prăjituri #pere #ciocolată #amăruie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *