Tipul bucătăriei:
Prajituri de cartofi
- face 16
- Uşor
Prăjiturile cu cartofi sunt de obicei scandinave și pot fi făcute și servite în multe moduri diferite. Încercați versiunea noastră ușoară folosind doar patru ingrediente. Se prepară înainte și se încălzește pentru a servi cu gravadlax sau unt și scorțișoară.
Faceți aceste prăjituri ușoare de cartofi, apoi consultați și rețeta noastră de prăjituri cu cartofi dulci condimentate și scones de cartofi.
Ingrediente
- cartofi 1 kg
- crema dubla 4 linguri
- unt la temperatura camerei
- făină simplă 250g-300g
Metodă
-
Pasul 1
Se fierb cartofii, se scurg foarte bine, apoi se pasează. Răciți complet. Adăugați smântâna, un nod mare de unt și un praf bun de sare. Bateți amestecul împreună cu bătătoarele electrice până devine cât de ușor puteți obține. Calmează-te din nou. Adăugați suficientă făină pentru a întări amestecul, apoi frământați până se omogenizează. Luați bucăți de dimensiunea unui ou și întindeți-le ușor pe fiecare până când devine destul de subțire (aproximativ ½ cm cel mult).
-
Pasul 2
Încinge o tigaie antiaderentă și gătește timp de 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenește ușor și începe să se umfle. Stivuiți între bucăți de hârtie rezistentă pentru a le împiedica să se usuce. Se serveste cald cu gravadlax de somon sau unt si o pudra de scortisoara si zahar.
Informatii nutritionale
- Kcals 122
- Gras 2.8g
- Carbohidrați 21.2g
- Fibră 1.6g
- Proteină 2.7g
- Sare 0,4g