Tipul bucătăriei:
Profiterole cu caramel sărat
- serveste 4
- Puțin efort
Profiterolele sunt mai ușor de făcut decât arată. Mai ales folosind această rețetă simplă. Caramelul sărat adaugă o notă de lux pentru un desert de petrecere. Rețetă de la restaurantul NAC din Londra
Ingrediente
- tot laptele 50 ml
- unt 50 g
- zahăr tos auriu 2 lingurite
- făină simplă 100 g
- ou 1, bătut
Umplutura de caramel sarat
- zahăr tos auriu 100 g
- crema dubla 150 ml
- pastaie de vanilie ½, despicat și semințele răzuite
- gălbenuș de ou ½
- unt 150 g, la temperatura camerei
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pentru a face aluatul choux, se incinge usor 125 ml apa si laptele intr-o cratita. Adăugați un praf de sare, untul și zahărul și continuați să încălziți ușor până se topește untul.
-
Pasul 2
Odată ce untul s-a topit, se aduce la fierbere și se ia de pe foc. Adăugați făina în amestec dintr-o singură mișcare, batând energic cu o lingură de lemn până când amestecul se desprinde de pe părțile laterale ale cratiței. Bateți treptat oul până obțineți o pastă strălucitoare.
-
Pasul 3
Pune pasta de choux într-o pungă cu duză largă. Puneți bile mici de mărimea unei nuci pe o foaie de copt antiaderentă, lăsând spațiu între ele pentru a se extinde. Coaceți timp de 30 de minute până când s-au ridicat și auriu. Misto.
-
Pasul 4
Pentru a face umplutura de caramel sărat, încălziți încet zahărul într-o tigaie până devine caramel auriu. Adaugam smantana si reducem focul.
-
Pasul 5
Se amestecă până se încorporează crema apoi se amestecă vanilia. Se adauga un praf de sare si se bate galbenusul si apoi untul. Răciți cel puțin o oră la frigider (sau până când amestecul devine pipebil). Faceți o fantă în lateralul fiecărui profiterol și introduceți sau puneți amestecul de caramel sărat în mijloc.
Rețetă de la NAC, Londra
Informatii nutritionale
- Kcals 722
- Gras 57,5g
- Carbohidrați 46.6g
- Fibră 1g
- Proteină 5.4g
- Sare 1g