Tipul bucătăriei:
Pudsuri de lamaie si lime
- face 4
- Puțin efort
Aceste budinci mici de burete sunt pline de arome de lămâie și lime. Coaceți-le în rame individuale, apoi serviți la o cină cu smântână
Ingrediente
- unt 50 g
- zahăr tos auriu 200 g
- lămâie 1, zestă
- lămâie verde 1, zestă
- suc de lămâie 50 ml
- suc de lămâie 50 ml
- ouă 3, separate
- făină simplă 50 g
- lapte 250 ml
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160/gaz 4. Bateți untul, zahărul și coaja de lămâie și coaja de lămâie într-un mixer. Adăugați sucurile, gălbenușurile de ou, făina și laptele unul câte unul pentru a obține un aluat fin. Se toarnă într-un castron mare.
-
Pasul 2
Bateți albușurile spumă până se întăresc – amestecați în aluat. Se toarnă în 4 vase rezistente la cuptor cu unt și se pune într-o tavă de copt umplută pe jumătate cu apă fierbinte. Coaceți 25-30 de minute până se rumenesc ușor și se întăresc.
Informatii nutritionale
- Kcals 311
- Gras 17.5g
- Carbohidrați 35.5g
- Fibră 1.2g
- Proteină 5.1g
- Sare 0,53g
#Pudsuri #lamaie #lime