Skip to content

Tipul bucătăriei:

1726

Pudsuri de lamaie si lime

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 4
  • Puțin efort

Aceste budinci mici de burete sunt pline de arome de lămâie și lime. Coaceți-le în rame individuale, apoi serviți la o cină cu smântână


Ingrediente

  • unt 50 g
  • zahăr tos auriu 200 g
  • lămâie 1, zestă
  • lămâie verde 1, zestă
  • suc de lămâie 50 ml
  • suc de lămâie 50 ml
  • ouă 3, separate
  • făină simplă 50 g
  • lapte 250 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160/gaz 4. Bateți untul, zahărul și coaja de lămâie și coaja de lămâie într-un mixer. Adăugați sucurile, gălbenușurile de ou, făina și laptele unul câte unul pentru a obține un aluat fin. Se toarnă într-un castron mare.

  • Pasul 2

    Bateți albușurile spumă până se întăresc – amestecați în aluat. Se toarnă în 4 vase rezistente la cuptor cu unt și se pune într-o tavă de copt umplută pe jumătate cu apă fierbinte. Coaceți 25-30 de minute până se rumenesc ușor și se întăresc.

Informatii nutritionale

  • Kcals 311
  • Gras 17.5g
  • Carbohidrați 35.5g
  • Fibră 1.2g
  • Proteină 5.1g
  • Sare 0,53g
#Pudsuri #lamaie #lime
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *