Tipul bucătăriei:
Pui cu iaurt si rodie
- serveste 8
- Puțin efort
Dacă nu doriți să îmbinați un pui întreg pentru aceasta, utilizați numai pulpe de pui sau un amestec de articulații. Dacă doriți să faceți aceasta ca o rețetă de sine stătătoare, poate fi dublată cu ușurință.
Ingrediente
- ulei de masline
- unt
- pui 1, îmbinat în 8 bucăți
- ceapa 2, feliate fin
- chimen măcinat 1 lingura
- ardei iute verde 1, fără sămânță și tocată mărunt
- supă de pui proaspăt, preparat până la 400 ml
- iaurt grecesc 500 g
- făină simplă 2 linguri
- rodie 1, semințele îndepărtate și separate
- coriandru tocat fin pentru a face 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Încinge 2 linguri de ulei de măsline cu un buton de unt într-o cratiță sau o tigaie lată, cu fundul greu. Se condimentează bucățile de pui și se rumenesc pe ambele părți pentru aproximativ 5 minute. Odată ce au o culoare aurie bună, îndepărtați-le. Adăugați ceapa și gătiți până devine auriu. Se amestecă chimenul și ardeiul iute și se fierbe timp de un minut.
-
Pasul 2
Puneți bucățile de pui înapoi în tigaie, împreună cu eventualele suc și adăugați bulionul. Se aduce la fierbere apoi se reduce focul foarte mic. acoperiți și gătiți puiul timp de 20 de minute, luați capacul și lăsați la fiert încă 20 de minute. Lichidul se va reduce ușor și puiul ar trebui să fie gătit (nu trebuie să existe sucuri roz când îl străpungi).
-
Pasul 3
Amestecați iaurtul cu făina (aceasta îl stabilizează și oprește să se despartă). Adăugați o plină mică de lichid de gătit în iaurt și amestecați bine. Acum adăugați iaurtul în pui și amestecați cu grijă. Se încălzește ușor apoi se împrăștie cu semințele de rodie și coriandru și se servește.