Tipul bucătăriei:
Pui fript cu sare cu salata de varza cu morcovi condimentati
- serveste 4
- Uşor
Această salată de varză are un sos cald, care ajută morcovul să se absoarbă de aromele chimenului și muștarului. Atenție la morcovi de sezon mai tineri și mai dulci atunci când cumpărați. O mandolină este utilă pentru toate mărunțirea.
Încercați această răsucire a unui pui la friptură sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui la friptură.
Ingrediente
- Pulpe de pui 8
- fulgi de sare de mare 2 linguri
- morcovi mici 500 g, mărunțit
- varza alba ½ mic, mărunțit
- ceapa rosie 1, tăiat în jumătate și feliat subțire
- ulei de masline 2 linguri
- seminte de mustar negru 2 lingurite
- semințe de chimen 1 lingura
- otet de vin alb 2 linguri
- coriandru un buchet mic de frunze
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. pune puiul pe un grătar peste o tavă de prăjit. Presărați o cantitate generoasă de sare pe fiecare bucată apoi prăjiți aproximativ 40-50 de minute până când puiul devine crocant și auriu.
-
Pasul 2
Între timp, pune morcovul, varza și ceapa într-un castron mare. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se adauga semintele de mustar si chimenul, se calesc pana se prajesc si incepe sa plesneasca apoi se adauga otetul si se condimenteaza bine. Se toarnă dressingul peste legume și se amestecă împreună cu coriandru. Serviți salata de varză cu puiul.