Tipul bucătăriei:
Pui fript cu unt masala condimentat
- servește 4-6
- Uşor
Sucurile de prăjire, lămâia și untul fac un „sos” bogat delicios pentru a amesteca orezul. Delicios servit cu multă pâine caldă naan
Încercați această răsucire pe un pui fript sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui fript.
Ingrediente
- unt 50g, înmuiat
- turmeric măcinat 1½ linguriță
- chimen măcinat 1 linguriță
- coriandru 1 linguriță
- pudră de ardei iute ½ linguriță
- usturoi 1 cuișor, zdrobit
- Toată găina 1,5 kg
- lămâi 2, fiecare tăiat în 4 runde
- orez basmati aburit 500g
- naans a servi
- frunze de coriandru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Puneți untul cu condimentele și usturoiul și condimentați bine. Lucrând de la capătul superior al păsării, împingeți mâinile curate între sâni și piele pentru a crea două buzunare mari. Împingeți cu excepția 1 lingură de unt condimentat în jos fiecare buzunar și neteziți pieptul pentru a-l distribui. Frecați untul rămas peste picioare și restul de pui.
-
Pasul 2
Puneți puiul într-o formă de prăjire deasupra feliilor de lămâie și prăjiți-l timp de 1 oră și 20 de minute. Scoateți și odihniți timp de 20 de minute sub folie liberă. În timp ce puiul se odihnește, încingeți orezul basmati în forma de copt și amestecați. Acoperiți apoi puneți din nou în cuptor timp de 10 minute pentru a încălzi. Serviți cu orezul cu lămâie, naans și o stropire de coriandru.
Informatii nutritionale
- Kcals 456
- Gras 23.5g
- Saturează 8.9g
- Carbohidrați 26.2g
- Zaharuri 0,7g
- Fibră 1.4g
- Proteină 34.2g
- Sare 0,6g