Tipul bucătăriei:
Puți cartofi prăjiți cu ulei de măsline cu rozmarin
- serveste 12
- Uşor
Cartofii fripți sunt întotdeauna pe placul mulțimii, iar aceste mici fripturi cu ulei de măsline stropite cu rozmarin sunt o modalitate garantată de a obține cartofi crocanți și mai gătiți într-o oră.
Încercați acești mini cartofi fripți, apoi verificați cei mai buni cartofi prăjiți vreodată, cartofi prăjiți cu grăsime de gâscă, cartofi prăjiți cu parmezan și mai multe rețete de cartofi fripți.
Ingrediente
- Cartofi Maris Piper 2,5 kg, decojite și tăiate în bucăți mici
- ulei de masline
- rozmarin câteva crengute
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6.
-
Pasul 2
Fierbeți cartofii timp de 5 minute, apoi scurgeți. Se amestecă cu 4 linguri de ulei și se întinde pe o tavă de copt. Asezonați apoi gătiți timp de 20 de minute. Se presară peste rozmarin, se amestecă apoi se continuă gătirea timp de 20-30 de minute până devine crocant și auriu. Stropiți cu sare de mare.
Informatii nutritionale
- Kcals 189
- Gras 4.1g
- Carbohidrați 36.1g
- Fibră 2.7g
- Proteină 4.2g
- Sare 0,45g