Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

O farfurie neagra acoperita cu cuburi de deliciu turcesc roz pudrate cu zahar pudra

rahat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 36 de pătrate
  • Puțin efort

Ușor parfumate cu apă florală de trandafiri, aceste pătrate de delicii turcești sunt un cadou comestibil frumos sau o ciugulă dulce de petrecere.


Încercați această rețetă ușoară pentru deliciul turcesc, apoi verificați cremele noastre de mentă, trufele Baileys, tiffin și alte rețete de dulciuri de Crăciun.

Ingrediente

  • ulei fără aromă pentru tablă
  • zahăr pudră 400 g
  • lămâie ½, suc
  • faina de porumb 150 g
  • crema de tartar ½ linguriță
  • apa de trandafiri 2 lingurite
  • colorant alimentar roz o picătură
  • zahăr pudră pentru praf

Metodă

  • Pasul 1

    Unge o tavă pătrată de 20 cm. Într-o tigaie mare se pune zahărul, sucul de lămâie și 175 ml de apă. Se încălzește ușor timp de 10 minute, răsturnând tigaia, până când zahărul s-a dizolvat. Se ridică focul și se aduce la fierbere, dar nu se amestecă. Dacă există cristale de zahăr, ungeți părțile laterale ale tavii cu o perie umedă de patiserie. Fierbeți timp de 15-20 de minute sau până când ajunge la 118-120C sau „etapa de fierbere moale” pe un termometru pentru zahăr.

  • Pasul 2

    Între timp, când zahărul atinge 113C, amestecați făina de porumb, crema de tartru și 50 ml de apă într-o cratiță mare separată pentru a forma o pastă netedă. Adăugați încă 350 ml de apă, amestecând bine. Se pune la foc mediu și, amestecând continuu, se aduce la fierbere 2-3 minute sau până se îngroașă și se întărește.

  • Pasul 3

    Adăugați încet amestecul de zahăr în loturi, amestecând, asigurându-vă că este bine încorporat după fiecare adăugare. Reduceți focul la mic și amestecați frecvent timp de 45 de minute-1 oră sau până când devine auriu și foarte gros, asigurându-vă că nu există cocoloașe.

  • Pasul 4

    Luați tigaia de pe foc și adăugați apa de trandafiri și colorantul alimentar. Se toarnă în tava pregătită și se netezește deasupra. Se lasă să se întărească într-un loc răcoros peste noapte. Ungeți un cuțit ascuțit și pudrați suprafața de lucru cu zahăr pudră. Întoarceți deliciul turcesc și tăiați-le în pătrate, pudând fiecare pătrat peste tot cu zahăr pudră.

Informatii nutritionale

  • Kcals 60
  • Gras 0,1g
  • Carbohidrați 14.8g
  • Zaharuri 11.1g
#rahat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *